Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/8/17

Συγκλονιστική τελευταία επιθυμία του Στάθη Ψάλτη: «…Να το δώσετε στον Λαζόπουλο»
Ποια η συγκλονιστική αποκάλυψη για Στάθη Ψάλτη και Λάκη Λαζόπουλο;

Μια συγκλονιστική άγνωστη πτυχή από την τελευταία ταινία του Στάθη Ψάλτη έφερε στο φως ο Γιάννης Σμαραγδής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Espresso μιλά για τον τελευταίο ρόλο του μεγάλου ηθοποιού στην ταινία Καζαντζάκης και αποκαλύπτει ότι ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε τη θέση του στον ηθοποιό.

«Αν μας έβλεπες με τον Στάθη Ψάλτη, δεν ήξερες αν είμαστε πατέρας με γιο, αδερφός με αδερφό. Ήμασταν αδερφές ψυχές, γι’ αυτό όλα τα πράγματα, τα γύρω γύρω που συνέβαιναν, δεν μας άγγιζαν.

Διότι αυτό που συνέβη είναι ότι ο Ψάλτης άφησε την ψυχή του και έφυγε. Την άφησε μέσα στην ταινία. Αυτό το έργο τού έδωσε τη… γομολάστιχα για να σβήσει αυτά που δεν θα ήθελε να έχει κάνει, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνουν.

Όμως, το τελευταίο του αποτύπωμα είναι αυτό το θηριώδες ταλέντο που καταγράφηκε στην ταινία. Αυτό έγινε και με τον Μουστάκα.

Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό: Τον Λάκη προόριζα για τον ρόλο του Στάθη. Και έφυγε ο Λάκης για να έρθει ο Στάθης. Γι’ αυτό και ο Στάθης προτού πεθάνει βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και είπε «να το δώσετε στον Λαζόπουλο».

Ο Στάθης τα ήξερε όλα. Ήξερε ότι ο Λάκης, που είναι μια επίσης αγαθή ψυχή, χωρίς να του το πει ποτέ κανείς, ότι έφυγε από την ταινία για να μπει εκείνος».