Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/8/17

Πώς να πίνεις τον καφέ σου ώστε να μη γεμίζεις θερμίδες και σάκχαρα;




Καφές το πρωί, καφές στη συνάντηση στη δουλειά, ένας καφές με τη φίλη σου και ξαφνικά ...έχεις ήδη παραγγείλει τον «συνηθισμένο» σου καφέ τρεις φορές!

Εάν το σενάριο σου φαίνεται γνώριμο, ίσως είναι ώρα να το ξανασκεφτείς και να κάνεις μερικές μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στο πώς πίνεις τον καφέ σου.

Coffee Αλλαγή #1 Αντικατάστησε το πλήρες με άπαχο γάλα

Γιατί; Πολλοί αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο η αλλαγή και η απάντηση είναι ότι –όπως και για πολλά άλλα πράγματα– εξαρτάται. Αν πίνεις 1-2 μικρούς καφέδες τη μέρα, δεν έχει και τόση σημασία το γάλα που επιλέγεις.

Αν όμως παίρνεις το ασβέστιο της ημέρας από μια μεγάλη κούπα latte –ή περισσότερες–, τότε η διαφορά στις θερμίδες μπορεί γρήγορα να μεγαλώσει. Παρά τη σχετική σύγχυση, το γάλα με μειωμένα λιπαρά δεν περιέχει επιπλέον σάκχαρα. Όταν διαβάζεις την ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία στο κουτί οποιασδήποτε μάρκας γάλακτος, η περιεκτικότητα σε σάκχαρα συνήθως αφορά τη λακτόζη (ένα σάκχαρο που υπάρχει φυσικά στο γάλα), όχι πρόσθετη επιτραπέζια ζάχαρη.

Έτσι, το γάλα με λίγα λιπαρά παραμένει μια καλή επιλογή. Προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά μαζί με λιγότερες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά από το κανονικό γάλα.
Αλλαγή #2 Αντί για φραπουτσίνο, προτίμησε latte με πάγο
Γιατί; Ένας καφέ βασισμένος στο γάλα μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στα σνακ σου μετά την προπόνηση, καθώς το γάλα προσφέρει καλής ποιότητας πρωτεΐνη.
Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις το νου σου με τους παγωμένους καφέδες: συνήθως σερβίρονται σε μεγαλύτερη ποσότητα και μπορεί να περιέχουν κρέμα γάλακτος ή παγωτό και μερικές φορές επιπλέον καφεΐνη. Ένας latte με πάγο είναι ένας απλός τρόπος για να πιεις τον καφέ σου, αλλά πιο υγιεινά.