Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/7/17

NYT: Η Βόρεια Κορέα στέλνει εργάτες στην Ρωσία
Δημοσίευμα των New York Times αλλά και του Reuters, επικαλούμενα έρευνα νοτιοκορεατικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, που κρούει τον ...
κώδωνα του κινδύνου, οι Βορειοκορεάτες εργάτες δουλεύουν σχεδόν σαν σκλάβοι στη Ρωσία, αλλά οι συνθήκες στη χώρα τους είναι τόσο απελπιστικές, ώστε θα πλήρωναν και μίζα προκειμένου να σταλούν στη Ρωσία.

Οι εργάτες αυτοί πληρώνονται μόνον έναν μικρό μέρος του μισθού τους, καθώς το μεγαλύτερο υποχρεούνται να το παραχωρήσουν στον Κιμ Γιονγκ Ουν και την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με την έκθεση του Data Base Center for North Korean Human Rights, που έχει την έδρα του στη Νότια Κορέα, το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγιάνγκ κατάσχει το 80% του μισθού των υλοτόμων και τουλάχιστον το 30% του μισθού των οικοδόμων.


Η νοτιοκορεατική ανθρωπιστική οργάνωση υπολογίζει ότι με τη συστηματική αποστολή εργατών στη Ρωσία η Πιονγιάνγκ βγάζει τουλάχιστον 120 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πόσοι ακριβώς Βορειοκορεάτες εργάζονται στη Ρωσία είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Η έρευνα από τη Νότια Κορέα τους υπολογίζει γύρω στις 50.000, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 30.000 – 40.000 ατόμων.