Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/7/17

Σβίγκου: Πέφτουν στο κενό τα σχέδια της ΝΔ για δημιουργία τεχνητών αδιεξόδων




Για προσπάθειες πρόσκλησης τεχνητής έντασης και τεχνητών αδιεξόδων, κατηγόρησε...
την αξιωματική αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, σήμερα, στην τηλεόραση του Star , σημειώνοντας ότι «τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση και για δημιουργία τεχνητών αδιεξόδων πέφτουν στο κενό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, η κ. Σβίγκου είπε, ότι «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έκλεισε ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα και από την αντίδραση και του διεθνούς Τύπου και των αγορών, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και της κυβέρνησης και του κόμματος, ότι πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή σελίδας και με μεγαλύτερη αισιοδοξία να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για τη χώρα».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε πως οι εξελίξεις στον χώρο της καθαριότητας και με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων «έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση», σημείωσε όμως, ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, άκουσαν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και προσπάθησαν μέσα στα όρια που προσδιορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα να δώσουν μια λύση. Μια λύση η οποία και θα ικανοποιεί το δίκαιο μέρος των αιτημάτων, αλλά και που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

Και πρόσθεσε: «Με τη ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή, κατ' αρχήν παρατείνονται οι συμβάσεις, οι άνθρωποι αυτοί δεν χάνουν τη δουλειά τους. Δεύτερον, έχουν προκηρυχτεί 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας και ανάλογα με τα αιτήματα των Δήμων, γιατί είναι οι Δήμοι αυτοί οι οποίοι οφείλουν να πουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και ανάλογα να προκηρυχθούν θέσεις με το ΑΣΕΠ. Οπότε θα υπάρξουν και περισσότερες θέσεις στην καθαριότητα των ΟΤΑ και τρίτον, υπάρχει η μοριοδότηση των συμβασιούχων. Οπότε, με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι μπορεί να λυθεί αυτό το μεγάλο ζήτημα. Θα πρέπει και το συνδικαλιστικό κίνημα να κατανοήσει τα όρια που θέτει ο νόμος και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση και να μην λειτουργεί, είτε ηθελημένα, είτε άθελά του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ΝΔ και όλων όσοι θα ήθελαν ιδιωτικά συμφέροντα να εισβάλουν στο χώρο της καθαριότητας» τόνισε.

Σχολιάζοντας ειδικότερα τη στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, είπε ότι «είναι πρωτάκουστο ο κ. Μητσοτάκης να καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και την ίδια στιγμή να μην τον ακούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του και να ψηφίζουν υπέρ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Αναφερόμενη στην εξαγγελθείσα κινητοποίηση των αστυνομικών στην πλατεία των Εξαρχείων, απέδωσε την πολιτική ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «είναι προφανές από τα τελευταία γεγονότα, πως η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΑΣΥ δεν βρίσκεται απλώς σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ, αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος της ΝΔ».

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς δηλώνουμε ότι τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση και για δημιουργία τεχνητών αδιεξόδων πέφτουν στο κενό» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείσα τέλος, για το εάν υπάρχει σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, είπε ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλει να το απαντήσει η ΝΔ. Αλλιώς εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ, για ποιο λόγο οι αστυνομικοί, μέσα στον Ιούνιο, επειδή έχουν λύσει όλα τα συνδικαλιστικά τους προβλήματα, η δε αστυνομία έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, αποφασίζουν να κάνουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια, ακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αφού δεν του βγήκε το οικονομικό του αφήγημα περί δήθεν κατάρρευση της διαπραγμάτευσης, στη συνέχεια προσέφυγε στο γνωστό του δόγμα, νόμος και τάξη» σημείωσε η κ. Σβίγκου.