Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/7/17

Κ. Καδής: 1750 εκπαιδευτικοί την επόμενη διετία
Στην επόμενη διετία θα είναι διαθέσιμες 1750 θέσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα διατεθούν με το νέο...
σύστημα διορισμών, δήλωσε στον Active ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Ένας υποψήφιος που παρακάθεται σε εξετάσεις τώρα εξήγησε, θα μπορεί να διατηρήσει το βαθμό του για μια δεκαετία, άρα θα μπορεί να προσβλέπει σε διορισμό στο μέλλον, όπου θα ανοίγουν νέες θέσεις.

Έγινε ένα μεγάλο κοσκίνισμα

“Οι εξετάσεις θα προγραμματίζονται κάθε διετία, θα ανακοινώνονται οι διαθέσιμες θέσεις, κατά τρόπο που να γνωρίζουν οι υποψήφιοι διαφόρων ειδικοτήτων . Στους υφιστάμενους καταλόγους διοριστέων έχουν συσσωρευθεί 48,5 χιλιάδες υποψήφιοι. Μόνο και μόνο το ότι μπήκαμε στη διαδικασία να κατατάξουμε τους υποψηφίους με βάση τα προσόντα τις δεξιότητες και τις εμπειρίες, αμέσως ο αριθμός μειώθηκε στις 17,5 χιλιάδες. Είναι εκείνοι που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον κι έχουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε να έχουν οι εκπαιδευτικοί που θα εισέρχονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Έγινε ένα μεγάλο κοσκίνισμα ”.

Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός εξήγησε ο κύριος Καδής, κάτι που δεν ενοχλεί το αρμόδιο υπουργείο, αφού μέσα από εξετάσεις και άλλες αξιοκρατικές διαδικασίες, θα επιλεγούν οι καλύτεροι από τους καλύτερους.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, με το υφιστάμενο σύστημα, θα δυσκολεύονταν να εξασφαλίσουν μια θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανέφερε ο κύριος Καδής, καθώς ήταν απαγορευτικές οι πιθανότητες. Τώρα με το νέο σύστημα ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας, που θα δώσει τη δυνατότητα σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς  να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα, με βάση τις γνώσεις τους, τις ικανότητες τους, τις εμπειρίες και τα προσόντα και όχι βάση με το πότε πήρε ο καθένας το πτυχίο του, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα με την κατάταξη των υποψηφίων, θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου. Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών με το νέο σύστημα προσλήψεων θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2018.