Σελίδες

Thessaloniki video tour

7/6/17

Τσάι matcha: Ενισχύει το μεταβολισμό


Είναι το νέο trend στους healthy eaters αλλά έχει και πολλά οφέλη!

Δείτε τα 4 σπουδαία οφέλη που σας χαρίζει μία κούπα τσάι matcha.
Το μάτσα είναι βιολογικό τσάι γιαπωνέζικης καταγωγής και στα γιαπωνέζικα σημαίνει «τριμμένο τσάι». Η γεύση και η μυρωδιά του θυμίζουν φρεσκάδα γρασιδιού χωρίς να είναι πικρό όπως άλλα τσάγια. Ενισχύει τον μεταβολισμό, τη μνήμη, το δέρμα και τα μαλλιά, ενώ παράλληλα τονώνει τον οργανισμό, προλαμβάνει τον καρκίνο και έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Τι άλλο κάνει;
1 Ενισχύει την καύση θερμίδων και τον μεταβολισμό

Σε πρόσφατη μελέτη του American Journal of Clinical Nutrition βρέθηκε ότι η κατανάλωση του Matcha μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της θερμογένεση (τα επίπεδα μετατροπής του λίπους/θερμίδων σε ενέργεια) από την καθημερινή καύση θερμίδων που κυμαίνεται στο 8%-10%, φτάνει στο θεαματικό 35%-43% της καθημερινής καύσης και χωρίς να δημιουργεί καμία παρενέργεια ή “πίεση” στον οργανισμό. Το Matcha έχει μηδενικές θερμίδες και χρησιμοποιείται συχνά από διατροφολόγους για να στηρίζει δίαιτες και διατροφικά προγράμματα, παρέχοντας την απαραίτητη ενέργεια, αντοχή, ισορροπώντας τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και ενισχύοντας το μεταβολισμό. Επιπλέον σε πρόσφατη μέτρηση έχει αποδειχθεί ότι το Matcha βελτιώνει τη διάρκεια αντοχής του οργανισμού κατά 24%.
2 Κάνει detox και είναι πλούσιο σε βιταμίνες
Η χλωροφύλλη είναι το βασικό στοιχείο του πράσινου τσαγιού. Το Matcha λόγω της ακατέργαστης φύσης του και της ποιότητας των φύλλων του είναι η πιο δυνατή μορφή αποτοξίνωσης, βοηθώντας τον οργανισμό στο να καθαρίσει από χημικές ουσίες και μέταλλα. Το Matcha συλλέγεται προσεχτικά και μόνο από τις νεαρές κορυφές των φύλλων τσαγιού, όπου έχουν ολοκληρώσει το τελικό στάδιο ανάπτυξής τους σε σκιερό μέρος, διατηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα σε χλωροφύλλη από κάθε άλλο πράσινο τσάι, κάνοντάς το ένα καθημερινό ρόφημα για Superior detox, ισχυρό ανοσοποιητικό και καθημερινή Ευεξία. Ο τρόπος που καταναλώνεται η σκόνη Matcha ως ρόφημα σε τσάι ή συστατικό σε χυμούς, περιέχει πολύ περισσότερες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες όπως Βιταμίνη A, Eκαι Β καροτίνη, σε σχέση με άλλο τσάι που τελικά καταναλώνεται μόνο το απόσταγμά του χάνοντας πολλές από τις θρεπτικές ουσίες.
3 Σας παρέχει ενέργεια
Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη. Παρόλα αυτά 1 γραμμάριο Matcha περιέχει περίπου 20-35mg καφεΐνης όταν ένας απλός στιγμιαίος καφές περιέχει μέχρι και 80-100mg.  Επιπλέον η καφεΐνη του Matcha σε συνδυασμό με την L- Θεανίνη δημιουργούν την υψηλή συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια και ισορροπία σε αντίθεση με τον καφέ που προκαλεί εκνευρισμό, ταχυκαρδίες και αίσθημα άγχους. Η διαφορά της καφεΐνης του Matcha με του καφέ είναι ότι δίνει την ίδια ώθηση ενέργειας πολύ πιο ομαλά στον οργανισμό για περίπου 4-6 ώρες, σε αντίθεση με τον καφέ που κρατάει για λιγότερο από 1 ώρα.
4 Σας φτιάχνει τη διάθεση
Περιέχει L Θειανίνη, ένα από τα βασικά συστατικά του πράσινου τσαγιού. Προάγει την χαλάρωση του οργανισμού χωρίς να προκαλεί υπνηλία ενώ παρουσιάζει οφέλη για το νευρικό σύστημα.  Έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί την παραγωγή εγκεφαλικών κυμάτων άλφα και να μειώνει τα κύματα βήτα με αποτέλεσμα να προάγει την καλή διάθεση και τη συναισθηματική σταθερότητα (γι’ αυτό και το χρησιμοποιούσαν οι Βουδιστές μοναχοί). Θεωρείται χρήσιμο σε περιπτώσεις άγχους, στρες, ανησυχίας και ευερεθιστότητας. Ενισχύει τη μνήμη και την ικανότητα εκμάθησης.
Το μυστικό
Το Matcha Ninja θεωρείται η καλύτερη ποιότητα Matcha. Έχει έντονο και πλούσιο πράσινο χρώμα και εδώ και 900 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα και στην Ιαπωνία σαν βότανο ιατρικής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσευρ και να το προσθέσετε παντού: στο γιαούρτι, σε χυμούς, σε σαλάτες, σε γλυκά, σε φαγητά!
(omorfamystika)