Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/6/17

Έτσι θα είναι το νέο επετειακό iPhone 8 - Οι πρώτες φωτογραφίες




Το 2017 η Apple έχει τη 10η επέτειό της και αποφάσισε...
 να το γιορτάσει με μια νέα συσκευή. Αν και έχουμε ακόμη μήνες για να κυκλοφορήσει το iPhone 8 έχουν διαρρεύσει ήδη τα σχέδια από την Apple, ενώ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τα νέα χαρακτηριστικά του κινητού.



Η Apple φημολογείται ότι δοκιμάζει περισσότερα από 10 πρωτότυπα μοντέλα iPhone, οπότε δεν είναι απολύτως σαφές τι πρόκειται να δούμε.


Φήμες λένε ότι το iPhone 8 θα έχει ριζικό επανασχεδιασμό, με οθόνη από άκρη σε άκρη, η οποία απομακρύνει τις επάνω και κάτω πλευρές όπου στεγάζονται λειτουργίες όπως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και η κάμερα που βρίσκεται μπροστά. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το Touch ID θα κατασκευαστεί απευθείας στην οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει φυσικό κουμπί Home.


Με σχεδιασμό από άκρη σε άκρη, το iPhone 8 μπορεί να είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το iPhone 4,7 ιντσών, αλλά με οθόνη μεγέθους iPhone 5,5 ιντσών. Οι φήμες υποδεικνύουν ότι θα διαθέτει μια οθόνη 5,8 ιντσών με 5,15 ίντσες, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι εικονικά κουμπιά που θα αντικαταστήσουν το υπάρχον κουμπί Home.


Λέγεται ότι η οθόνη θα είναι από εύκαμπτο πλαστικό OLED αντί για οθόνη LCD, επιτρέποντας στην Apple να εισαγάγει μια λεπτότερη συσκευή που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και προσφέρει καλύτερη εμφάνιση και πιο αληθινό χρώμα. Φαίνεται ότι θα έχει την ίδια ελαφρώς καμπύλη στην οθόνη 2.5D που είναι παρόμοια με την οθόνη που χρησιμοποιείται στο iPhone 7.


Οι φήμες δείχνουν ότι το iPhone 8 δεν θα κατασκευαστεί από αλουμίνιο όπως τα iPhone 5, 5s, 6, 6s, 7 και SE αλλά από γυαλί όπως το iPhone 4. Το γυαλί θα κατασκευαστεί γύρω από ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όπως το iPhone 7 έτσι και το iPhone 8 αναμένεται να είναι ανθεκτικό στο νερό με βελτιωμένη βαθμολογία προστασίας από το νερό IP68. Δεν θα έχει πρόβλημα στη βροχή, τα πιτσιλίσματα, και τη σύντομη βύθιση στο νερό. Λεγόταν ότι το iPhone 8 θα μπορούσε να υιοθετήσει μια θύρα USB-C αντί για μια θύρα Lightning, αλλά τελικά η Apple θα χρησιμοποιήσει ξανά θύρα Lighting.


Στο εσωτερικό του, το iPhone 8 αναμένεται να έχει ένα τσιπ 10 ιντσών A11, το οποίο θα είναι και ταχύτερο και πιο αποδοτικό, καθώς φήμες λένε ότι μπορεί να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση και βιομετρικές προσθήκες όπως αναγνώριση ίριδας, προσώπου ή χειρονομίας. Σε μοντέλα υψηλότερου επιπέδου με κάμερα διπλού φακού, οι φακοί αναμένεται να διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Η κάμερα του iPhone 8 που βρίσκεται μπροστά μπορεί να περιλαμβάνει δυνατότητες ανίχνευσης 3D που χρησιμοποιούν τεχνολογία από την PrimeSense, επιτρέποντάς της να εντοπίσει τη θέση και το βάθος των αντικειμένων μπροστά της αλλά και την αναγνώριση του προσώπου και της ίριδας. Όλα δείχνουν ότι η Apple σκέφτεται να βάλει μια κάθετη πίσω κάμερα για βελτιωμένες εικόνες αλλά και εγκατάσταση διπλής κάμερας για την κάμερα FaceTime που βρίσκεται μπροστά.