Σελίδες

Thessaloniki video tour

6/6/17

Θεράπευσε εναλλακτικά τον επιχείλιο έρπη


Επιχείλιος Έρπης: Πώς τον θεραπεύσεις εναλλακτικα. Μάθε όλους τους τρόπους για να εξαφανίσεις εναλλακτικά τον επιχείλιο έρπητα!

Ο ιός του απλού έρπη, που εμφανίζεται ως αντιαισθητικά και επώδυνα σπυράκια στα χείλη ή στη μύτη, άπαξ και προσβληθείς, παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό έως ότου πυροδοτηθεί από την υπεριώδη ακτινοβολία, το στρες, την κόπωση, το κρυολόγημα, τη γρίπη, την εμμηνορρυσία, την εγκυμοσύνη και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου. Αν σε πονάει πολύ, ή αν τον εμφανίζεις πολύ συχνά, οφείλεις να επισκεφθείς το δερματολόγο σου, αλλά ξέρεις τις εναλλακτικές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις;

Με τη Διατροφή
Πολλά τρόφιμα έχουν συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά επανεμφάνισης του επιχείλιου έρπη, τα οποία έχουν υψηλή ποσότητα του αμινοξέος αργινίνη σε σύγκριση με το αμινοξύ λυσίνη. Οι πιο συχνές τροφές με δυσαναλογία αργινίνης – λυσίνης είναι: η σοκολάτα, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα αναψυκτικά και η μπίρα. Αν έχεις προδιάθεση στον επιχείλιο έρπη, δοκίμασε να περιορίσεις την κατανάλωση αυτών των τροφών και να τις καταργήσεις τελείως το διάστημα που έχεις εμφάνιση του ιού.

Με τις Βιταμίνες
Εάν εμφανίζεις έρπη περισσότερες από τρεις φορές το χρόνο, θα σε βοηθήσει ένα καθημερινό συμπλήρωμα λυσίνης. Αν και ο οργανισμός απορροφά τη λυσίνη από πολλά τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας, το γάλα, το αβγό, το τυρί και τα ψάρια, όταν δεν υπάρχει ισορροπία με το αμινοξύ αργινίνη, χρειάζεται να την επαναφέρεις.

Mε τη Βοτανοθεραπεία

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για τις αντιικές του ιδιότητες. Σε έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία, η αλοιφή από μελισσόχορτο βρέθηκε να βοηθά στη θεραπεία των πληγών του έρπη σε 5 ημέρες. Η συχνή χρήση του μπορεί να μειώσει και τις πιθανότητες επανεμφάνισης.
Η πρόπολη χρησιμοποείται ως αντιμικροβιακό υλικό για τις κυψέλες των μελισσών. Θεωρείται ότι προλαμβάνει τον ιό του έρπη από το να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος αναστέλλοντας την εξάπλωσή του. Μπορείς να τη βρεις σε φαρμακεία.

Με την Ομοιοπαθητική
Η καλεντούλα είναι ένα κίτρινο-πορτοκαλί λουλούδι, γνωστό για τις ιδιότητές του στη θεραπεία εγκαυμάτων, της ιλαράς, του έρπη και άλλων ασθενειών του δέρματος. Σύμφωνα με τον Michael Tierra, συγγραφέα του βιβλίου The Way of Herbs, όταν εφαρμόζεται εξωτερικά ως βάμμα, είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον έρπη και κάθε είδους τοπικούς ερεθισμούς.
Shape Tip Με λίγο υγρό βαμβάκι άπλωνε 2-3 σταγόνες βάμματος καλέντουλας 10%, όταν χρειάζεται, πάνω στην πληγή.

Ακόμη πιο Εναλλακτικά
Ηχοθεραπεία Ο Stephen Halpern, συγγραφέας του βιβλίου Sound Health: Τhe Music and sounds that make us whole, συμβουλεύει να ακούς χαλαρωτική μουσική για 20-30 λεπτά κάθε μέρα, καθώς ο έρπης μπορεί να πυροδοτηθεί από το στρες.
Αρωματοθεραπεία Για να επιταχυνθεί η επούλωση του έρπη, η χρήση αιθέριων ελαίων συστήνεται από πολλούς ως επιλογή. Περγαμόντο, γεράνι, μελισσόχορτο είναι ιδανικές επιλογές. Ρίξε μόνο μία σταγόνα από οποιδήποτε από αυτά τα έλαια και άλλη μία πριν από τον ύπνο.
Υδροθεραπεία Μόλις νιώσεις τα σπυράκια του έρπη, τρίβε την περιοχή με παγάκι για 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα. Παλιό γιατροσόφι που χρησιμοποιείται ακόμη με επιτυχία.
(shapegr)