Σελίδες

video Θεσσαλονικη

2/6/17

Ο Γολγοθάς πρώην μέλους των "ΑΜΑΝ": Αν είμαι βάρος ας με εκτελέσουν

Ο Γολγοθάς πρώην μέλους των ΑΜΑΝ: Αν είμαι βάρος ας με εκτελέσουν
Ο πρώην συνεργάτης των τηλεοπτικών «ΑΜΑΝ» και μουσικός, Βασίλης Πιπέρης, εδώ και επτά χρόνια ζει τον προσωπικό του Γολγοθά. Καθημερινά δίνει μάχη, αφού υπέστη ένα εγκεφαλικό και δύο ανακοπές κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Εκτός από τα προβλήματα της υγείας του, ο Βασίλης αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και μάλιστα έκανε μια ανήκουστη καταγγελία με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο και την κηδεία του πατέρα του.
Ο Βασίλης Πιπέρης κατήγγειλε μέσω επιστολής του, πως πήγε να πάρει από την τράπεζα χρήματα, από τον ακατάσχετο λογαριασμό του, για την κηδεία του πατέρα του και τα είχε κατασχέσει η εφορία. Στον ίδιο λογαριασμό υπήρχαν και κάποια χρήματα για την αποπληρωμή αναπηρικού αμαξιδίου.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
Είμαι ο Βασίλης Πιπέρης, πρώην μουσικός και ηθοποιός, 47 ετών και τετραπληγικός. Διατηρώ έναν λογαριασμό σε τράπεζα, ο οποίος έχει δηλωθεί σαν ακατάσχετος και εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που μου χορηγεί το κράτος. Στον λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στην εφορία, το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης.
Την Πέμπτη 26 Μαίου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία. Μία δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσό των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.
Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και πού. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν.
Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας.
Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ.
Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα».

Πηγή: onlarissa