Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/6/17

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα
Με αφορμή το γεγονός του ότι, σήμερα με μια σειρά άρθρα (10) στον έντυπο...
και ηλεκτρονικό τύπο αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια επιχειρήθηκε η διαπόμπευση του σωματείου μας και η εμφάνισή του ως μια συντεχνία που υπερασπίζεται αργόμισθους, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας σ’ όσους το έκαναν. Νηφάλια με σεμνότητα και σεβασμό χωρίς να έχουμε διάθεση  να κάνουμε μάθημα σε κανέναν  (αισθανόμαστε πολύ μικροί για κάτι τέτοιο) τους λέμε ότι, αγαπητοί φίλοι η δημοσιογραφία πρέπει να υπηρετείται με αρχές αντικειμενικότητα και σεβασμό στην αλήθεια.

Αφορμή για την άδικη επίθεση που δεχτήκαμε (και αφού προηγουμένως δεν πήραμε καμία απάντηση στην ανοιχτή επιστολή που αποστείλαμε) ήταν η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την υπεράσπιση του δικαιώματος των υπό μετάθεση συναδέλφων μας να αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι και όχι ως τσουβάλια.

‘’Εκείνοι’’ οι δημοσιογράφοι που μας επιτέθηκαν είναι φανερό ότι σκοπίμως δεν ενημερώθηκαν σωστά από αυτόν που διέρρευσε την “είδηση” (κρίμα Αντρέα).

 Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να φανεί εάν η ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι σωματείο που εκτρέφει τεμπέληδες και αργόμισθους (εμείς που δεκαετίες δυστυχώς είμαστε πρώτοι σε θανατηφόρα ατυχήματα σ’ όλη τη χώρα), στο τέλος παραθέτουμε την ανοιχτή επιστολή που στείλαμε στον Διευθύνοντα σύμβουλο πριν καταθέσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα.
Εάν απ’ αυτή την επιστολή προκύπτει η κατηγορία που εύκολα και αβασάνιστα μας πρόσαψαν ‘’εκείνοι’’ οι δημοσιογράφοι ότι θέλουμε τεμπέληδες, τότε καλά μας έκαναν.
Μήπως όμως δεν είναι έτσι;
Μήπως εκείνο που εκφράζουμε είναι η ανθρώπινη αγωνία των 62 συναδέλφων μας να αντιμετωπιστούν ως ψυχές;
•       Βεβαίως και το τραγικότερο όλων είναι να χάνει κανείς τη δουλειά του.
•       Βεβαίως και το τραγικότερο όλων είναι να του στερείται το δικαίωμα στην εργασία.
Το καταλαβαίνουμε, το αναγνωρίζουμε και για να το πούμε από καρδιάς και με πιο απλά λόγια  (χωρίς να είμαστε μοιρολάτρες), κάνουμε το σταυρό μας που έχουμε δουλειά.
Όμως το γεγονός του ότι 1,5 εκατομμύριο συνανθρώπων μας δεν έχουν δουλειά, πρέπει να γίνεται άλλοθι για να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ως αντικείμενα;
Αγαπητοί φίλοι όσοι εύκολα σπεύσατε να μας καταγγείλετε, σκεφτήκατε άραγε αν εσείς ήσασταν στη θέση τους πως θα σας φαινόταν, χωρίς να προηγηθεί στοιχειώδη συζήτηση μαζί σας ή με το σωματείο σας, μετά από 20 και 30 χρόνια εργασία σε συγκεκριμένο τόπο,  να σας μετέθεταν;
Δεν είναι λογικό, δεν είναι ανθρώπινο, ο κάθε μετατιθέμενος που εκ των πραγμάτων ανατρέπεται η ζωή του να θέλει να εκφραστεί, να θέλει να πει δυο κουβέντες;
Αυτό διεκδικήσαμε κύριοι.
Αν τώρα το γεγονός του ότι, 1,5 εκατομμύριο  συνάνθρωποί μας δεν έχουν εργασία, αυτό από κάποιους είναι το μέτρο σύγκρισης για την αντιμετώπιση κάθε αιτήματος και ερμηνεύεται ως … «δεν φτάνει που έχετε  δουλειά τολμάτε να μιλάτε κιόλας...», τους λέμε ότι αυτό δεν είναι ανθρωποκεντρική προσέγγιση, κάπως αλλιώς χαρακτηρίζεται κ Αντρέα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση μας έχει ως εξής: (Τα συμπεράσματα για το ύφος και το αίτημα δικά σας)