Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/6/17

Τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ υπάρχουν και επιτίθενται στους κατοίκους του Σικάγο - Ούτε ο μετρ του σασπένς δεν θα το σκεφτόταν αυτό


 
Στα «Πουλιά» (1963) του μάστορα του φόβου, ο τρόμος έρχεται από τον ουρανό.

Πτηνά κατακλύζουν απειλητικά τα ηλεκτρικά σύρματα μιας πόλης, οι ορδές τους σκοτεινιάζουν τον... 

 
 
 
 
ορίζοντα και μεμονωμένα ή σε σμήνη επιχειρούν αιμοβόρικες επιθέσεις τρομοκρατώντας τους κατοίκους.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν έδωσε ποτέ καμιά εξήγηση γιατί τα πουλιά του εξεγέρθηκαν κατά της ανθρωπότητας, γιατί δεν χρειάστηκε πιθανότατα.

Τα σημερινά πουλιά του Σικάγο πάντως έχουν πολλά να ξεκαθαρίσουν για τη συμπεριφορά τους!Κάτι μαυροπούλια με κόκκινα φτερά βγαίνουν ξαφνικά από τα φυλλώματα των δέντρων και εφορμούν στα κεφάλια των κατοίκων. «Οι αναφορές πληθαίνουν… μέσα στην περιοχή του Πάρκου Λίνκολν και σε άλλες δασώδεις περιοχές της πόλης», αναμεταδίδουν ανήσυχες οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες του Σικάγο.

Οι ορνιθολόγοι που επιστρατεύτηκαν πάντως να εξηγήσουν το γεγονός μάς λένε πως πιθανότατα τα μανιασμένα πουλιά προστατεύουν τις φωλιές τους, οι οποίες αυτή την εποχή του χρόνου φιλοξενούν τους νεοσσούς.

Είναι έτοιμα να επιτεθούν σε οτιδήποτε πιστέψουν πως απειλεί τα μικρά τους, δηλώνει και ο ορνιθολόγος Josh Engel, από άλλα πουλιά μέχρι και φουκαριάρηδες περαστικούς. Και ειδικά όσους κάνουν τζόκινγκ!Ανάμεσα στα τόσα θύματα των ιπτάμενων επιθέσεων, μια 60χρονη μήνυσε μάλιστα ένα νοσοκομείο της πόλης γιατί δεν προειδοποίησε λέει τους ανυποψίαστους περαστικούς για τον φτερωτό κίνδυνο που καραδοκεί στο παρκάκι του.

Οι πολίτες του Σικάγο είναι μάλιστα με τα χέρια δεμένα αναφορικά με την προστασία τους από τα συγκεκριμένα μαυροπούλια, τα οποία είναι προστατευόμενο είδος και κάθε ηθελημένη βλάβη πάνω τους θεωρείται κακούργημα, επισύροντας ποινή φυλάκισης δύο ετών αλλά και πρόστιμο ως 250.000 δολάρια!