Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/6/17

Στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες - Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου



Αντίστροφα μετρούν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, που θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή, οι απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια ολοκληρώθηκαν και...






αύριο Τετάρτη 31 Μαΐου οι μαθητές της Γ' λυκείου θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματά τους. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την τελική ευθεία των Πανελλαδικών, που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 7 Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.

Όπως είναι ήδη γνωστό:
  • Για τα ΓΕΛ οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου
  • Για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου.
  • Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου
  • Οι πρακτικές δοκιμασίες μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά:
Στις 7 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9-14/6) θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19/6).
Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.
Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).
Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.
Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.