Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/6/17

Δασκάλα και μαθητής που σόκαραν με τη σχέση τους χωρίζουν μετά από 12 χρόνια γάμου




Τον ίδιο μήνα που θα συμπλήρωναν 12 χρόνια έγγαμου βίου, ο Βίλι Φουαλάου και η Μέρι Κέι Λετουρνό -ένα ζευγάρι που...
σόκαρε την αμερικανική κοινωνία λόγω της σχέσης του- ξεκίνησαν τις διαδικασίες για το διαζύγιο.

Η Μέρι Κέι ήταν μια παντρεμένη 34χρονη δασκάλα και μητέρα τεσσάρων παιδιών στο Σιάτλ το 1996 όταν ξεκίνησε τον δεσμό της με τον 13χρονο μαθητή της Βίλι.

Η Λετουρνό έφερε στον κόσμο το παιδί του ανήλικου εραστή της λίγο προτού καταλήξει πίσω από τα κάγκελα για περισσότερα από επτά χρόνια λόγω της σεξουαλικής σχέσης της με το αγόρι. Λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή της, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Ουάσινγκτον.

Η ιστορία του ζευγαριού ξεκίνησε όταν η 34χρονη Λετουρνό δίδασκε τον μικρό Φουαλάου στην έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου Shorewood. Η, ήδη παντρεμένη με τέσσερα παιδιά την εποχή εκείνη, δασκάλα άρχισε να περνά χρόνο με τον μαθητή της, τον οποίο θεωρούσε χαρισματικό ζωγράφο, προκειμένου να τον βοηθήσει να αναπτύξει το ταλέντο του. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η αρρωστημένη σχέση τους είχε ήδη εξελιχθεί σε σεξουαλική.

Η Λετουρνό έμεινε έγκυος στο παιδί του Φουαλάου. Όταν ο σύζυγός της θα ανακαλύψει ένα ερωτικό γράμμα που είχε γράψει για τον πρώην μαθητή της και θα το παραδώσει στην αστυνομία, η σύλληψη και οι κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου δεν θα αργήσουν.

Καθώς η παιδοφιλία έχει συνδεθεί, κατά κύριο λόγο, με τους άντρες δράστες, όταν η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, το σοκ που προκλήθηκε στην αμερικανική κοινωνία -και όχι μόνο- ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Μια γυναίκα, και μάλιστα εκπαιδευτικός, βρισκόταν αντιμέτωπη με κατηγορίες για τον βιασμό ενός μικρού παιδιού. Η σύλληψη της Λετουρνό ήταν μια είδηση που ταρακούνησε όχι μόνο την πολιτεία της Ουάσινγκτον και τις ΗΠΑ, όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.