Σελίδες

video Θεσσαλονικη

17/5/17

Μύκονος: H ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου ήταν... εφοριακός!


Μύκονος: H ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου ήταν... εφοριακός!
Την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα η οικοδομή παραμένει πρακτικά «νεκρή», το Νησί των Ανέμων και της χλιδής εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο γιαπί, όπου όλοι χτίζουν ή ανακαινίζουν, χωρίς το κράτος να μπορεί να κάνει ελέγχους.

Μετά τα όσα συνέβησαν με τις έρευνες της Εισαγγελίας Σύρου, μετά τις διώξεις στον πολεοδόμο του νησιού, μετά το μπαράζ των καταγγελιών, τώρα στο στόχαστρο μπαίνει ακόμη και στέλεχος της Εφορίας της Μυκόνου. Σε βάρος της έχει κατατεθεί μήνυση για αυθαίρετο κτίσμα που κατασκευάζεται τώρα και βρίσκεται στα μπετά!
Πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου έφτασε μήνυση που αφορούσε στην αυθαίρετη δόμηση σε μία από τις χαρακτηρισμένες «καφέ ζώνες» της Μυκόνου, εκεί δηλαδή όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε οικοδομική εργασία. Η μήνυση με την ένδειξη «Κατεπείγουσα» στρεφόταν κατά της ιδιοκτήτριας του ακινήτου η οποία μάλιστα είναι στέλεχος της Εφορίας του νησιού. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στη μήνυση αναφέρεται ότι γίνονται εκτεταμένες κατασκευές και τα 50 τετραγωνικά μέτρα του ισογείου μετατρέπονται σε 200, με την ίδια επέκταση να γίνεται στο υπόγειο και τον χώρο της αυλής.
Μάλιστα, η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του στελέχους της ΔΟΥ Μυκόνου συνοδεύεται και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπου φαίνονται οι εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο ακίνητο. Φυσικά, η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή και μόνο μετά την έρευνα που θα πραγματοποιήσει η εισαγγελέας που την έχει αναλάβει θα αποδειχτεί αν τελικά πράγματι οι εργασίες στη μεζονέτα στη Μεσαριά της Μυκόνου είναι πράγματι παράνομες και συνεπώς το οικοδόμημα αυθαίρετο.
Ολα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες. Η ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης οικίας αποφάσισε να αναθέσει σε συγκεκριμένο αρχιτέκτονα την ανακατασκευή και, κατά τον μηνυτή, επέκταση του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Μεσαριά Μυκόνου. Μια περιοχή που, σύμφωνα με το ΦΕΚ 243Δ του 2005 το οποίο ορίζει τις ζώνες οικιστικού ελέγχου, έχει χαρακτηριστεί καφέ ζώνη στην οποία απαγορεύεται (μετά το 2005) οποιαδήποτε νέα κατασκευή. Με απλά λόγια, όποιο ακίνητο υπάρχει στην περιοχή με νόμιμη άδεια μπορεί να διατηρηθεί, σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται να διεξαχθούν εργασίες επέκτασης παρά μόνο κάποιου είδους συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για εκτεταμένες εργασίες σε περιοχή όπου απαγορεύεται η δόμηση, ενώ αντίθετα η πλευρά της ιδιοκτήτριας επιμένει ότι γίνεται ένα «φρεσκάρισμα» για το οποίο δεν απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία.

Το στέλεχος της ΔΟΥ Μυκόνου αγόρασε το 2006 το ακίνητο, το οποίο είχε χτιστεί πριν από το 2005, τότε δηλαδή που δεν υπήρχε ο νόμος που χαρακτήριζε την περιοχή «καφέ ζώνη». Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται μαζί με τρεις ακόμη όμοιες κατοικίες στο ίδιο οικόπεδο και είναι εξ αδιαιρέτου.
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στις 5 Μαΐου, «η κυρία (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα της ιδιοκτήτριας) έχει αγοράσει ένα ακίνητο στην περιοχή Μεσαριά της Μυκόνου, που αποτελείται από 51,98 τ.μ. στο ισόγειο με 125 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου και 51,98 τ.μ. στο υπόγειο με 124 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου δυνάμει της υπ’ αριθμόν αδείας οικοδομής 705/19.11.1998. Το ακίνητο βρίσκεται σε ενιαίο κτίσμα 200 τ.μ. ισογείου και 200 τ.μ. υπογείου το οποίο έχει χωριστεί σε τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες των 50 τ.μ. εκάστη. Στη συνέχεια έγινε αλλαγή χρήσης του υπογείου σε κύριο χώρο. Το ακίνητο βρίσκεται σε καφέ ζώνη της Μυκόνου στην οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα.
Ωστόσο σήμερα η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια προβαίνει σε εκτεταμένες κατασκευές με τις οποίες τα 50 τ.μ. του ισογείου μετατρέπονται σε περίπου 200 τ.μ. και αντίστοιχα μετατρέπονται και τα τετραγωνικά μέτρα του υπογείου ενώ γίνονται εκτεταμένες και εντατικές εργασίες στον χώρο της αυλής. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών, όπως επίσης και αεροφωτογραφία του Google Earth. Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της μηνυόμενης και όλων των εμπλεκομένων στις παραπάνω παράνομες πράξεις οι οποίες θα αποκαλυφθούν από την ανάκριση».