Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/17

Μόνο έτσι μπορείς να ξεπεράσεις ένα χωρισμό


Η επιστήμη μίλησε

Αυτό που έκανε το πανεπιστήμιο του Colorado ήταν πολύ έξυπνο και στεναχωριόμαστε που δεν πήραμε μέρος σε τούτο το πείραμα!

Λοιπόν, οι ειδικοί του πανεπιστημίου μάζεψαν 40 φρεσκοχωρισμένους εθελοντές και προσπάθησαν να βρουν τι μπορεί να είναι αυτό που θα τους κάνει να ξεπεράσουν εύκολα τον χωρισμό τους αποφεύγοντας το μοναχικό μεθύσι στον καναπέ, τα τσιγάρα και τα κλάματα. Το αρχικό στάδιο του πειράματος ήταν αυτά τα 40 άτομα να δουν μια φωτογραφία του πρώην τους και να περιγράψουν τα συναισθήματα τους. Όπως καταλαβαίνεις εκεί το κλίμα έγινε βαρύ και είχαμε από κλάματα και φωνές μέχρι κατάρες και βρισιές.
Το δεύτερο στάδιο είχε μια φωτογραφία των φίλων των 40 εθελοντών. Εκεί τα πράγματα ηρέμησαν και άρχισαν να σκάνε μερικά χαμόγελα. Οι επιστήμονες προέτρεψαν τα χωρισμένα παιδιά να περάσουν όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται με τους φίλους τους με την προϋπόθεση να μην μιλήσουν καθόλου για τον χωρισμό τους. Κι εκείνοι το έκαναν. Μέσα σε μια εβδομάδα, άλλοι άνθρωποι. Βγήκαν, εκτονώθηκαν φλέρταραν και μετά από 7 ήμερες ένιωθαν πως το μεγαλύτερο κομμάτι του χωρισμού τους είχε μείνει πίσω.

Πολύ σωστά σκέφτεσαι πως δεν χρειαζόταν όλο αυτό για να μάθουμε πως οι φίλοι μας μπορούν να μας βοηθήσουν σε μια τέτοια στιγμή. Το θέμα είναι πως όλο αυτό ήθελε να αποδείξει ότι πρέπει να κάνεις μόνη σου το κλικ στον εγκέφαλο σου που θα σου δώσει την δύναμη να προχωρήσεις μπροστά με την βοήθεια των φίλων σου. Όταν κάποιος στο επιβάλει με την δικαιολογία ενός πειράματος μπορείς να το κάνεις. Όταν δεν έχεις κάποιον από πάνω σου γιατί δεν κάνεις τίποτα για να ηρεμήσεις και σέρνεις το δράμα σου;
Κάνε το κλικ στο μυαλό σου λοιπόν και βοήθησε πρώτα εσύ τον εαυτό σου!
(marymary)