Το γεγονός αυτό έγκειται στο ότι το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C, μια βιταμίνη που γνωρίζουμε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Παρολαυτά, το πορτοκάλι δεν είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C στη φύση, όπως πολλοί νομίζουν.
Ακόμη καλύτερες πηγές είναι από φρούτα το ακτινίδιο και από λαχανικά οι πιπεριές, κυρίως η κίτρινη.
Τόσο το ακτινίδιο όσο και οι πιπεριές περιέχουν πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και θα πρέπει να τα ενταχθούν στη διατροφή μικρών και μεγάλων τους μήνες που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι σε έξαρση και όχι μόνο.
ΠΗΓΗ: http://www.neadiatrofis.gr