Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/5/17

Δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση: Οι πολίτες απορρίπτουν την «περήφανη διαπραγμάτευση»


 
«Χαστούκι» συνιστά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (15/05/2017) για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» και καταδεικνύει την απογοήτευση των Ελλήνων με φόντο την ψήφιση και εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30% έναντι 20% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι μια διαφορά που παγιώνεται στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%. Οι «αδιευκρίνιστες» ψήφοι ανέρχονται στο 24%, ενώ «αποχή», «άκυρο», «λευκό» συγκεντρώνουν το 17%.Ενδιαφέρον εγείρει και το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει «υψηλή» πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% «μέση», το 9% «χαμηλή» και το 79% «μηδενική».


Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, έξι στους δέκα ερωτηθέντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».Πηγή πίνακα: Εφημερίδα των Συντακτών

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr