Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/17

Μάθε τα τρικ ανάγνωσης της γλώσσας του σώματος


Τα σώματά μας μιλούν συνεχώς και πολλές φορές πιο δυνατά απ' ότι τα λόγια..


Η ανάγνωση της γλώσσας του σώματος των άλλων ανθρώπων είναι δύσκολη υπόθεση. Αν κάποιος σταυρώσει τα χέρια του για παράδειγμα, θα μπορούσατε να υποθέσετε ότι είναι κλειστός τύπος, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά κρύος.

Όταν προσπαθείτε να διακρίνετε τι σκέφτεται και αισθάνεται πραγματικά ένα άτομο, καλό είναι να παρατηρείτε τι είδους χειρονομίες και εκφράσεις προσώπου χρησιμοποιεί. Μερικές φορές οι μη λεκτικές οθόνες προσώπου ενός ατόμου, δεν ταιριάζουν με αυτό που σας λέει δυνατά.

Παρακάτω, έχουμε 13 επιστημονικές γνώμες από έρευνες, σχετικά με τη σημασία της γλώσσας του σώματος.
1. ** Οι ώμοι δίνουν ένα κοινό μήνυμα, ότι δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει
Σύμφωνα με τους ερευνητές Barbara Pease και Allan Pease, όλοι έχουν τη συνήθεια να σηκώνουν τον ώμο όταν αγνοούν κάτι.
Είναι ένα καλό παράδειγμα χειρονομίας που χρησιμοποιείται για να δείξει ότι ένα άτομο δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει τι λέτε.
Οι εκτεθειμένες ανοιχτές παλάμες δεν κρύβουν κάτι, οι ώμοι ανασηκώνονται για να προστατεύσουν τον λαιμό από την επίθεση, και το υπερυψωμένο φρύδι, το οποίο είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όλους, δηλώνει υποτακτικό χαιρετισμό.
2. ** Οι ανοιχτές παλάμες είναι επίδειξη ειλικρίνειας
Όταν κάποιος ορκίζεται να πει την αλήθεια σε ένα δικαστήριο, βάζει το ένα χέρι στο Ευαγγέλιο και σηκώνει το άλλο χέρι στον αέρα απέναντι σε όποιον μιλάει.
Στη γλώσσα του σώματος, μια ανοιχτή παλάμη έχει συνδεθεί με την αλήθεια, ειλικρίνεια, πίστη και υποταγή. Ακριβώς όπως ένα σκυλί θα εκθέσει το λαιμό του για να δείξει την υποταγή ή την παράδοση στον νικητή, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις παλάμες τους για να δείξουν ότι είναι άοπλοι και συνεπώς δεν αποτελούν απειλή.
3. ** Η έλλειψη ρυτίδων γύρω από τα μάτια υποδεικνύει ένα πιθανώς ψεύτικο χαμόγελο
Ένα χαμόγελο είναι η έκφραση που κάνουμε, όταν βιώνουμε ένα πραγματικά θετικό συναίσθημα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί ένα γνήσιο χαμόγελο κατά παραγγελία. Το αυθεντικό χαμόγελο, σχηματιζει ρυτίδες γέλιου γύρω από τα μάτια σας, και εμφανίζονται όταν χαμογελάτε χαρούμενα. Αν κάποιος προσπαθεί να φανεί ευτυχισμένος, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, δεν θα δείτε τις ρυτίδες.
3. ** Τα ανασηκωμένα φρύδια αποτελούν συχνά ένδειξη δυσφορίας
Με τον ίδιο τρόπο που το πραγματικό χαμόγελο διαμορφώνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, έτσι και η ανησυχία, η έκπληξη ή ο φόβος, μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να σηκώσουν τα φρύδια τους από δυσφορία.
Αν κάποιος σας πεί ότι του αρέσει το νέο σας hairstyle ή το ντύσιμο σας με ανασηκωμένα φρύδια δεν είναι ειλικρινής.
5. ** Αν αντικατοπτρίζετε τη γλώσσα του σώματός σας, η συζήτηση πάει καλά
Όταν δύο άνθρωποι μιλώντας παίρνουν, την ίδια στάση και οι κινήσεις τους είναι ίδιες τότε υπάρχει συγχρονισμός. Όταν σταυρώνεις τα πόδια σου, και βλέπετε να επαναλαμβάνονται ακόμη και τις ίδιες αδέξιες κινήσεις ,τότε έχετε μια μικρή ένδειξη ότι το ραντεβού σας πάει καλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντανακλώνται τα συνδεόμενα συναισθήματα.

6. ** Όταν κοιτάζουν τα μάτια σας για πολύ ώρα, λένε ψέματα
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εμφάνιση του ψέματος, κάποιοι κρατούν το βλέμμα τους εστιασμένο στα μάτια σας, ώστε να σας κάνουν να αισθανθείτε ελαφρώς άβολα, σύμφωνα με τον αναλυτή συμπεριφοράς και τον εμπειρογνώμονα της γλώσσας του σώματος Lillian Glass. Μπορεί επίσης να μην ανοιγοκλείνουν τα μάτια.
7. ** Η επαφή με τα μάτια δείχνει ενδιαφέρον - τόσο θετική όσο και αρνητική
Όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια, θέτει μια κατάσταση διέγερσης στο σώμα.
Ωστόσο, αυτή η ερμηνεία εξαρτάται από τα πρόσωπα που εμπλέκονται και τις περιστάσεις. Όταν κοιτάς έναν ξένο που φαίνεται να είναι αντίπαλος, μπορεί να θεωρηθεί απειλή και να προκαλέσει μια απάντηση φόβου ...Το βλέμμα όμως ενός πιθανού σεξουαλικού συντρόφου προκαλεί διέγερση, που μπορεί να ερμηνευθεί θετικά - ως σεξουαλική πρόσκληση.
8. ** Οι πολλές χειρονομίες δείχνουν μια πραγματική αίσθηση σύνδεσης
Η έλξη δεν μεταδίδεται μέσω ενός σήματος αλλά μιας ακολουθίας κινήσεων.
Ο νευροψυχολόγος Marsha Lucas προτείνει να προσέξετε τις εξής κινήσεις: Επαφή με τα μάτια, κοιτάζει λίγο κάτω, διορθώνει τα μαλλιά της, και στη συνέχεια κοιτάζει προς σε σας ενώ γέρνει το κεφάλι.
9. ** Σταυρωμένα πόδια είναι σημάδι αντίστασης και χαμηλής δεκτικότητας, και είναι ένα κακό σημάδι σε μια διαπραγμάτευση
Τα σταυρωμένα πόδια σηματοδοτούν ότι ένα άτομο είναι διανοητικά, συναισθηματικά και φυσικά κλειστό, -γράφει ο ψυχολόγος Travis Bradberry - και είναι λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν μια διαπραγμάτευση.
10. ** Αν κάποιος είναι δεκτικός στο χιούμορ σας, ενδιαφέρεται για εσάς
Το χιούμορ - και η θετική υποδοχή στο χιούμορ - διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Σηματοδοτούν την επιθυμία σχέσης, είτε πλατωνικής είτε ρομαντικής.
11. ** Κουνώντας το πόδι σηματοδοτεί μια τρεμάμενη εσωτερική κατάσταση
Τα πόδια είναι η μεγαλύτερη περιοχή του σώματός σας. Όταν κινούνται, είναι πολύ δύσκολο για τους άλλους να μην το παρατηρήσουν.Ένα τρεμάμενο πόδι δείχνει άγχος, ανησυχία, και αναστάτωση.
12. ** Ένα μικρό χαμόγελο μαζί με την άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να είναι μια προσπάθεια αποπλάνησης
Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος χαμόγελου που εμφανίζεται όταν θέλουν να σαγηνεύσουν κάποιον. Μια μικρή αλλά έντονη ματιά συνήθως έχει θετική επίδραση όταν συνοδεύεται με το χαμόγελο.
"Είναι ενδιαφέρον ότι το σαγηνευτικό χαμόγελο θα μπορούσε να συνοδεύεται από υποτακτική συμπεριφορά (κλίση προσώπου προς τα κάτω) ενώ η κυρίαρχη υπερήφανη συμπεριφορά - με σταδιακή απομάκρυνση των ματιών από το πρόσωπο.
13. ** Αν μια πλευρά του προσώπου είναι πιο χαμογελαστή από την άλλη τότε υποκρίνονται στο συναίσθημα
"Η συντριπτική πλειοψηφία εμφάνισης του συναισθήματος στο πρόσωπο εμφανίζεται και στις δύο πλευρές του προσώπου το ίδιο ... Την επόμενη φορά που θα πείτε ένα αστείο, προσέξετε εάν το χαμόγελό της είναι συμμετρικό όταν γελάει.