Σελίδες

video Θεσσαλονικη

28/5/17

Διαβάστε τους 9 λόγους που πρέπει να τρώτε πιο πολύ σπανάκι
> Βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει το 40% του μαγνησίου που πρέπει να...
λαμβάνεις κάθε μέρα. Το αλφα-λιποϊκό οξύ έχει αντιοξειδωτική δράση και κρατάει χαμηλό το γλυκαιμικό δείκτη.

> Έχει αντικαρκινική δράση χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, κι ας είναι πράσινο. Μαζί με το μαρούλι και το κάλε έχει αποδειχθεί πως μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

> Ρίχνει την πίεση του αίματος χάρη στο κάλιο και το φολικό οξύ που περιέχει.

> Ενισχύει την υγεία των οστών. Το σπανάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Κ, η οποία αποδεδειγμένα αυξάνει την οστική πυκνότητα.

> Εμποδίζει τη δυσκοιλιότητα. Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες του σπανακιού διευκολύνουν σε οποιοδήποτε είδους μπλοκάρισμα που αφορά στην τουαλέτα.

> Είναι μία πολύ σημαντική πηγή σιδήρου. Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει 6 mg. σιδήρου, δηλαδή το 1/3 περίπου της συνιστώμενης ποσότητας για μία ενήλικη γυναίκα.

> Είναι το μυστικό για γερά νύχια και μαλλιά. Ρίξε στο μπολ σπανάκι και θα δεις μεγάλη διαφορά σε νύχια και μαλλιά.

>Έχει πιο πολύ ποτάσιο κι από την μπανάνα. Κι όμως, η μπανάνα, η οποία φημίζεται για το πολύ ωφέλιμο για την υγεία των οστών και των μυών ποτάσιο έχει έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή. Τα 100 γραμμάρια σπανάκι διαθέτουν 200 mg παραπάνω σε σύγκριση με την αντίστοιχη ποσότητα σε μπανάνες.

> Συμβάλλει και στην καλή υγεία των ματιών και την αποτροπή του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Το σπανάκι έχει λουτεΐνη, μια άγνωστη αλλά πολύτιμη ουσία που συναντάται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο καλαμπόκι και στον κρόκο του αυγού με έντονη αντιοξειδωτική δράση και επιβεβαιωμένη λειτουργία υπέρ της όρασης.