Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/17

5 λόγοι για να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή


Νέα έρευνα αποκαλύπτει, γιατί είναι καλύτερο να ζούμε μια καθαρότερη και λιγότερο ψεύτικη ζωή.


Κοιτάξτε το σπίτι σας και σκεφτείτε πόσο σας αντιπροσωπεύει.

Έχετε αναρωτηθεί πώς γέμισε το γραφείο σας με μπισκότα, και παραμελημένους σωρούς χαρτιών; Μήπως το ημερολόγιό σας είναι γεμάτο με ατελείωτα ραντεβού που αναβάλλονται αόριστα στο μέλλον; Τα εισερχόμενά σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μαζεύτηκαν, αλλά δεν αισθάνεστε ότι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε τώρα, εκτός από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Όλη αυτή η ακαταστασία, διακόπτει τη σωματική και πνευματική ροή σας. Έχετε βάλει σε αργή κίνηση την ικανότητά σας για σκέψη, και άμεση ενέργεια.
Είναι γεγονός πλέον ότι η ευημερία σας έγινε θύμα στο «φαινόμενο ακαταστασίας».
Πρόσφατες μελέτες πάνω στο θέμα του άγχους, της ικανοποιητικής ζωής, τη σωματικής υγείας και της γνώσης, μιλάνε για την αξία του εξορθολογισμού, και της αποδοτικότητας.
Όταν σκεφτόμαστε το χάος, η πρώτη σύνδεση που κάνουμε είναι η εσωτερική μας σαβούρα που χρειάζεται καθάρισμα. Ωστόσο, εκτός από τη συσσώρευση σκουπιδιών και πραγμάτων, υπάρχει και η συλλογή όλο και περισσότερων στοιχείων από ό, τι μπορεί να χωρέσει το μυαλό σας στον διαθέσιμο χώρο.
Έχετε αναμνηστικά μιας ζωής που στρώνονται άνετα σε 25 δωμάτια, αλλά όλα είναι στιβαγμένα στα ράφια και σε κουτιά που μπλοκάρουν το χώρο σας.
Η σχέση μας με την ακαταστασία συνδέετε με την ευημερία. Όταν κυριαρχεί στην αντίληψη ενός ατόμου, ξεκινάει από το σπίτι και τελικά απορροφάει τα συναισθήματα ικανοποίησης από τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι εντοπίζουν το πρόβλημα με το περιβάλλον στο σπίτι τους, και ο βαθμός ενόχλησης γίνεται μεγαλύτερος όταν αυτό το επισκέπτονται και άλλα άτομα.
Το «σπίτι» όχι απλώς ως η φυσική κατοικία στην οποία ζείτε, αλλά γενικά το περιβάλον που ζείτε έχει την ιδότητα να σχηματίζει εμπειρίες, εννοιες και καταστάσεις που διαμορφώνουν ενεργά την προσωπικότητα ενός ατόμου.
Η ακαταστασία καθιστά δύσκολη την πλοήγηση σε αυτόν τον ιδιωτικό κόσμο σας, και πρέπει να γίνει αυτό που χρειάζεστε, για να ζήσετε άνετα μέσα σε αυτόν.
Οι ενήλικες με ήπια έως μέτρια προβλήματα συσσώρευσης πραγμάτων νοιώθουν συνδεδεμένοι με τα υπάρχοντά τους.
Οι δύο παράγοντες της προσκόλλησης στο σπίτι, και της κατοχής πραγμάτων, έχει σχέση με την αίσθηση επέκτασης ενός ατόμου, και την ψυχολογική ασφάλεια του σπιτιού. Η ακαταστασία όμως, είναι αρνητικά συνδεδεμένη με την ψυχολογική αίσθηση του σπιτιού και την ευημερία.
Η ακαθαρσία είναι συχνά μια ύπουλη και φαινομενικά ακίνδυνη έκρηξη της φυσικής επιθυμίας των ανθρώπων να προσαρμόζουν τους προσωπικούς χώρους τους με την κατοχή .
Όταν γίνεται υπερβολική, μπορεί να απειλήσει τη σωματική και ψυχολογική υπόσταση ενός ατόμου, καθώς ένα δυσλειτουργικά οικιακό περιβάλλον προσθέτει αισθήματα αγωνίας, μετατόπισης, και αλλοτρίωσης της προσωπικότητας.
Η απαλλαγή από την ακαταστασία στο σπίτι σας, με ή χωρίς τη βοήθεια άλλων, φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι για το συναίσθημα της ευτυχίας. Αυτή η διαδικασία, μπορεί να είναι επίπονη, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσετε αυτό το σημαντικό εμπόδιο, και να ξεκινήσετε την απογύμνωση από όλα τα επιπλέον υλικά και ψυχικά πράγματα που σας βαραίνουν.
*** Χαμηλή αίσθηση ευημερίας: Ζώντας μέσα στην ακαταστασία εμποδίζετε την οικειοποίηση με το σπίτι σας, η οποία θα πρέπει να είναι μια φωλιά, και ένα μέρος που αισθάνεστε δικό σας. Ο αποπνικτικά μικρός χώρος, θα σας οδηγήσει να αισθανθείτε ότι το περιβάλλον είναι εχθρός, και όχι φίλος σας.
*** Ανθυγιεινό φαγητό: Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα μπισκότα και σνακ, -αν το περιβάλλον στο οποίο ζουν τους προσφέρει επιλογή υγιεινής διατροφής-, έχουν την τάση να είναι χαοτικοί, και οδηγούνται σε άγχος. Με άλλα λόγια, θα φτάσετε να τρώτε περισσότερα γλυκά για να ρυθμίσετε την ισορροπία μέσα σας, όταν αισθάνεστε εκτός ελέγχου.
*** Φτωχότερη ψυχική υγεία: Μέσα από την έρευνα για το στρες και την ευημερία, θεωρήθηκε ότι ένα άνετο περιβάλλον έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την ψυχική και όχι στην σωματική άνεση. Ο χώρος εργασίας δεν μπορεί να είναι σαν το σπίτι, αλλά η ικανοποίηση στο χώρο εργασίας έχει πολλά πλεονεκτήματα στους εργαζόμενους, που έχουν τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν το περιβάλλον τους, και να αυξήσουν τις αποδόσεις τους.
Η αίσθηση άγχους είναι αρκετή, για να προκαλέσει την επιδείνωση της διανοητικής υγιείας του καθενός.
*** Λιγότερο αποδοτική οπτική διαδικασία: Είναι δύσκολο να διαβάζετε τα συναισθήματα των ανθρώπων όταν το οπτικό περιβάλλον σας είναι γεμάτο με τυχαία ερεθίσματα. Όταν το φόντο μιας σκηνής είναι πολύ γεμάτο, οι θεατές δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν τις συναισθηματικές εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Όσο λιγότερα πράγματα παρεμβάλλονται στο οπτικό σας πεδίο τόσο καλύτερα. Αυτό ισχύει στην καθημερινή ζωή, και σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθάνονται πραγματικά οι άλλοι άνθρωποι όταν τους βλέπετε μέσα σε από σωρούς πραγμάτων στο δωμάτιο.
*** Λιγότερο αποτελεσματική σκέψη: "Η ψυχική ακαταστασία" είναι η κατάσταση του μυαλού, στην οποία δεν μπορείτε να παρεμποδίσετε άσχετες πληροφορίες. Η διανοητική ακαταστασία είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους της απώλειας μνήμης λόγω ηλικίας.
Η έρευνα της Lynn Hasher του Πανεπιστημίου Τορόντο, συνεχίζει να υποστηρίζει αυτή την πρόταση. Εάν δεν μπορείτε να περάσετε από το υλικό που φράζει τα νευρωνικά σας δίκτυα, θα είστε πιο αργός και λιγότερο αποτελεσματικός στην επεξεργασία πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα, θα είστε ανίκανοι για βραχυπρόθεσμα καθήκοντα μνήμης, και διανοητικές ασκήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας, ειδικά όταν πρέπει να βρείτε πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε, όπως ονόματα ανθρώπων μέσα από την αποδιοργανωμένη αποθήκη γνώσης.
Η εξομάλυνση φαίνεται να έχει τα πλεονεκτήματά της, όχι μόνο ως εργαλείο νοικοκυριού, αλλά σαν μια ουσιαστική διαδικασία για τη διατήρηση της ευτυχίας σας, στο περιβάλλον, στο σπίτι, και στην εργασία σας. Ταυτόχρονα η εκκαθάριση της ακαταστασίας, θα ωφελήσει τη σωματική σας υγεία και τις γνωστικές ικανότητες.
Ξεκινήστε να βγάζετε από την τσάντα σας ότι δεν χρειάζεστε, και σύντομα θα επεκταθείτε και σε άλλα πράγματα. Είναι σίγουρο ότι θα αισθανθείτε καλύτερα καθώς θα σκέφτεστε πιο καθαρά και αποτελεσματικά.