Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/5/17

Πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2017



Δείτε ποιες συμπεριλαμβάνονται στις 15 κορυφαίες σύμφωνα με την ιστοσελίδα European Best Destinations
 
Η δημοφιλής ιστοσελίδα για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών European Best Destinations ανέδειξε τις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με... 

 
 
 
 
τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Παραλίες από νησιά της Ισπανίας, της Ιταλίας και, φυσικά, της Ελλάδας βρίσκονται στη λίστα.

Σίγουρα μπορείς να βρεις εκατοντάδες όμορφες παραλίες στην Ευρώπη, αλλά κάποιες ξεχωρίζουν. Άλλες οργανωμένες και πολυσύχναστες και άλλες πιο αγνές και απομονωμένες, εντυπωσιάζουν με τη φυσική ομορφιά τους και κατακτούν την κορυφή στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και πέντε ελληνικές, κάνοντας μας περήφανους για ακόμη μία χρονιά.

Στην κορυφή της λίστας της European Best Destinations συναντάμε την παραλία στο Φυσικό Πάρκο Σετούμπαλ, νότια της Λισαβόνας, ενώ μέσα στην πρώτη πεντάδα βρίσκουμε την πολυσύχναστη Santa Giulia στην Κορσική, την παραλία της Moscenicka Draga στην Κροατία καθώς και δύο παραλίες του Ιονίου.   
 
Φυσικό Πάρκο Σετούμπαλ

Η πρώτη ελληνική παραλία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα συναντάται στη δεύτερη θέση και βρίσκεται στην Κέρκυρα. Πρόκεται για το Canal d’Amour (Κανάλι της Αγάπης), μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού. Σε απόσταση 36 χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας θα συναντήσετε ένα εντυπωσιακό τοπίο, το οποίο θα σας μεταφέρει σε μέρη εξωτικά.  
 
Canal d’Amour

Το βλέμμα κλέβουν τα αμμώδη, λευκά, σμιλεμένα βράχια μέσα στα καταπράσινα νερά του Ιονίου, τα οποία, λόγω της επαφής τους με τα κύματα, δημιουργούν ποικίλους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Σύμφωνα με το μύθο, όποιο ζευγάρι κολυμπήσει μαζί στο Κανάλι του Έρωτα, θα είναι για πάντα μαζί.  
 
Canal d’Amour

Η δεύτερη ελληνική παραλία, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση, βρίσκεται επίσης στην Κέρκυρα και λέγεται Πόρτο Τιμόνι. Εντοπίζεται κάτω από το χωριό Αφιώνας και κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων και είναι μία από τις ωραιότερες αλλά και λιγότερο γνωστές παραλίες του νησιού. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι παραλίες καλύπτονται από βοτσαλάκι.  
 
Πόρτο Τιμόνι

Στην εντέκατη θέση της λίστας συναντάμε τις διάσημες Σεϋχέλλες της Ικαρίας- μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, με τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.   
Σεϋχέλλες

Μάθετε ποιες είναι οι άλλες δύο ελληνικές παραλίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της European Best Destinations στο www.greekguide.com