Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/5/17

Στο σκαμνί έξι εφοριακοί που «ξέχασαν» πρόστιμο 1.000.000 ευρώ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης έξι εφοριακούς της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Μεταξύ αυτών είναι προϊστάμενοι της υπηρεσίας, υποδιευθυντές και ελεγκτές, οι οποίοι φέρεται ότι δεν κίνησαν τις δέουσες διαδικασίες σε βάρος επιχειρηματία, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να παραγραφεί, και μάλιστα δύο φορές!

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο που επιβλήθηκε σε επιχείρηση κατασκευής πλαστικών ειδών με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης το 2010. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν σε διάστημα ενός έτους να καλέσουν σε απολογία τον επιχειρηματία, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ.

Μάλιστα, εκείνος προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και κατάφερε η προσφυγή του να γίνει δεκτή και να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την παραγραφή του προστίμου οι εφοριακοί είχαν χρονικό περιθώριο ακόμη δύο χρόνων (2012-2013) για να καλέσουν εκ νέου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και να κινήσουν πάλι τη διαδικασία, ωστόσο δεν έπραξαν τα νόμιμα ούτε τη δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα το πρόστιμο τελικά να εκπέσει τελεσίδικα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πρόστιμο αφορούσε πλαστά παραστατικά τα οποία είχαν βρει επιθεωρητές κατά τη διάρκεια ελέγχου των οικονομικών της επιχείρησης.

ΑΡ. ΜΑΤΙΟΣ
https://diulistirio.blogspot.gr