Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/2/17

Κάνε οικονομία στην κατανάλωση νερού με τρεις απλούς τρόπους! Οι ειδικοί προτείνουν λύσεις


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάθε φορά που βλέπεις το γραμματοκιβώτιό σου γεμάτο σε πιάνει ταχυκαρδία; Οι υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί αυξάνονται και πληθύνονται μέρα με τη μέρα; Είναι γνωστό ότι μόλις πληρώσεις τον έναν, εμφανίζονται άλλοι τρεις, σαν τη Λερναία Ύδρα.

Μετά το... 
 

 
 
 
 
 
ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση, η κατανάλωση νερού αποτελεί εφιάλτη για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Αν θέλεις να ξεφουσκώσεις τους λογαριασμούς, κάνοντας οικονομία στο νερό και την τσέπη σου, υπάρχουν πολύ εύκολοι τρόποι για να το καταφέρεις. Εκτός, όμως, από την εξοικονόμηση, υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να προστατεύει το πολυτιμότερο, ίσως, αγαθό του πλανήτη.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που οδηγούν σε άσκοπη κατανάλωση νερού; Οι υδραυλικοί του Douleutaras.gr μάς δίνουν τις συμβουλές τους για να δώσεις λύση στο πρόβλημα.
Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού

Μία πιο οικονομική λύση από το να βάζεις πλυντήριο κάθε μέρα είναι να αγοράσεις 1-2 σερβίτσια παραπάνω. Μην χρησιμοποιείς το πλυντήριο, τόσο των πιάτων, όσο και των ρούχων, αν δεν είναι γεμάτο, διότι έτσι σπαταλάς υπερπολλαπλάσια ποσότητα νερού. Εναλλακτικά μπορείς να ρυθμίσεις τη στάθμη του νερού ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου. Έλεγξε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να δεις τις ιδιότητες κάθε προγράμματος.
Μόνωση σωληνώσεων

Θέλεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και χρειάζεται να περιμένεις δύο λεπτά μέχρι να ζεστάνει το τρεχούμενο νερό; Μία εύκολη λύση είναι να μονώσεις τους σωλήνες του ζεστού νερού. Έτσι θα απολαμβάνεις άμεσα το ζεστό μπάνιο που λαχταράς, εξοικονομώντας παράλληλα όχι μόνο ύδωρ, αλλά και ενέργεια.
Έλεγχος για τυχόν διαρροές

Ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξεις αν υπάρχει κάποια διαρροή στην τουαλέτα είναι μέσω της προσθήκης χρώματος ζαχαροπλαστικής. Τοποθέτησε το στο νερό που υπάρχει μέσα στο καζανάκι της τουαλέτας και περίμενε περίπου 20-30 λεπτά. Αν εμφανιστεί το χρώμα στην λεκάνη αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποια διαρροή στο σύστημα. Ο εντοπισμός μία τέτοιας διαρροής μπορεί να σε οδηγήσει σε εξοικονόμηση ακόμη και 500 λίτρων νερού το μήνα.

Μερικές πολύ μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης νερού! Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και θα δεις τους λογαριασμούς να ξεφουσκώνουν.