Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/2/17

Πόσο μπορεί να μείνει στο ψυγείο το φαγητό;




Γνωρίζετε πόσο...
διατηρούνται τα διάφορα τρόφιμα στο ψυγείο;

Αρχικά πρέπει να ρυθμίσετε τη συντήρηση του ψυγείου στη σωστή θερμοκρασία η οποία είναι 4 - 4,5 βαθμούς Κελσίου.

• Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γάλα: Μέχρι μια εβδομάδα από την ημερομηνία παραγωγής.

Αυγά: Από 3 έως 5 εβδομάδες.

Γιαούρτι: 7 με 10 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής.

Μοτσαρέλα: Μέχρι 2 εβδομάδες.

Σος με βάση το τυρί: 1 εβδομάδα.

«Κίτρινο» τυρί: 5 μέρες.

• Φρούτα και λαχανικά

Μήλα: Περίπου 1 μήνα.

Ροδάκινα: Περίπου 5 μέρες.

Μπρόκολο: Περίπου 5 μέρες.

Καρότα: Περίπου 3 εβδομάδες.

Μαρούλι και έτοιμες κομμένες σαλάτες: 3 έως 5 μέρες.

Σταφύλια: 5 έως 7 μέρες.

Χυμός πορτοκάλι: 7 έως 10 μέρες.

• Κρεατικά και αλλαντικά

Μπέικον: 1 εβδομάδα.

Μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας και αρνί: 3 με 5 μέρες.

Νωπός κιμάς μοσχαρίσιος και κιμάς γαλοπούλας: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένος κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας: από 3 έως 4 μέρες.

Ωμά πουλερικά: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένα πουλερικά: από 3 έως 4 μέρες.

• Σάλτσες - Σος

Μπάρμπεκιου σος: Μέχρι 4 μήνες.

Μουστάρδα: Μέχρι 12 μήνες.

Κέτσαπ: Μέχρι 6 μήνες.

Μαγιονέζα: 2 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Να θυμάστε ότι σε όλα τα τρόφιμα πρέπει να βλέπεται την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.