Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/2/17

Η συνταγή της Ημέρας: Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού




Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού...


Υλικά συνταγής

500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
πέστο βασιλικού
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστο, κατά προτίμηση σε γουδί.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντε.

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και μόλις ζεσταθούν τα υλικά προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα (προαιρετικά).