Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/17

Υποχρέωση της πολιτείας να δώσει παιδεία στα Προσφυγόπουλα




Γράφει ο Β. Νουλέζας, Δικηγόρος
Στήν Λάρισα στο 3ο Γυμνάσιο υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα και χορούς 15...
προσφυγόπουλα απο την Συρία, διάφοροι φορείς η Ένωση Γονέων αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς, όπως γράφει ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ τηςΚαρδίτσας.

Στήν τελετή υποδοχής ο Δήμαρχος Λάρισας είπε ότι υποδέχεται τα Προσφυγόπουλα όπως είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της ΤΑ να δώσει παιδεία σε αυτα τα παιδιά, σε ανθρώπους που βίωσαν τόν πόλεμο.

Η Λάρισα αποτελεί  φωτεινή πυξίδα για ξενοφοβικέ ςκαι κλειστές  κοινωνίες που διώχνουν με δικαιολογίες τα ταλαιπωρημένα  προσφυγόπουλα ή τα στοιβάζουν όπως στην τουριστική και αφιλόξενη όμως  Πιερία.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης υπέκυψε στίς πιέσεις της ΕΞΕΠ και άλλων ρατσιστών που δυστυχώς εκλέγονται που αγνοούν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της χώρας μας.

Ετσι τούς μετέφεραν τούς φυγάδευσαν βιαστικά  απο την Ν.Χράνη όπου ενοχλούσαν στήν Πέτρα Ολύμπου και μετά αφου κρυοπάγησαν εγκαταλελειμμένοι σε σκηνές οι Πρόσφυγες, λόγω πολικών θερμοκρασιών,  φυγαδεύτηκαν αλλού  εκ νέου μετά από τήν γενική κατακραυγή της κοινωνίας.

Και ας έφθασαν εκ.ευρώ απο τον ΟΗΕ που κατασπαταλήθηκαν.από ΜΚΟ.
Είδαμε σε τι ελεεινή  απάνθρωπη κατάσταση μετά την έντονη χιονόπτωση ήταν οι Πρόσφυγες στήν Μόρια Λέσβου.

Φρονώ δέν  πράξαμε ώς άνθρωποι το καθήκον μας,περιοριζόμαστε να κοιτάζουμε απαθείς και αδρανείς  τό  ατελείωτο μαρτύριο αυτών των δύστυχων  ανθρώπων μονάχα στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.