Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

Πως θα επιβιώσει μία σχέση από απόσταση;

203
Πως θα επιβιώσει μία σχέση από απόσταση;

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να σε χωρίζουν χιλιόμετρα από κάποιον ο οποίος -ιδανικά- θα ήθελες να βρίσκεται συνεχώς δίπλα σου. Το έχουμε ζήσει (και από την καλή και από την ανάποδη), έχουμε ξεφυσήσει με δυσφορία σε συζητήσεις με φίλες μας, έχουμε έρθει στα όρια μας λέγοντας “δεν αντέχω άλλο” και τώρα ήρθε η στιγμή να δώσουμε τις συμβουλές μας πάνω σε ένα θεμέλιο λίθο της σχέσης: την επικοινωνία.
1. Φροντίστε να έχετε καθημερινά ένα σταθερό ραντεβού στο Skype.Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πιεστικό: αν δεν τα καταφέρετε μια μέρα, θα βρεθείτε την επομένη. Το καλό με το να έχεις ένα συγκεκριμένο ραντεβού είναι ότι ξέρεις πότε θα μιλήσεις με τον άλλον και έτσι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι μέσα στη μέρα.
2. Μην το παρακάνετε με το τηλέφωνο.Δεν χρειάζεται να κλείνετε τρίωρο κάθε φορά μόνο και μόνο επειδή δεν περνάτε αρκετό χρόνο μαζί. Αν η συζήτηση δεν «τραβάει» ή ο ένας από τους δύο είναι κουρασμένος, είναι καλύτερα να το κλείσετε.
3. Το Whatsapp σώζει ζωές. Εφαρμογές που σου επιτρέπουν να στέλνεις δωρεάν μηνύματα με τον άλλον είναι σούπερ χρήσιμες για τις σχέσεις εξ’ αποστάσεως. Δεν χρεώνεσαι καθόλου, ενώ μπορείς να ανταλλάσσεις δωρεάν και φωτογραφίες ή βίντεο. Είναι, πραγματικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αισθάνεστε ότι ο ένας είναι μέρος της ζωής του άλλου.
4. Στείλε ένα $έξι μήνυμα. Αφού βρήκαμε τον τρόπο να το κάνεις δωρεάν, γράψε του και κάτι πιο $έξι. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το real thing, αλλά με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζετε ο ένας στον άλλον όλα αυτά που θα συμβούν όταν επιτέλους βρεθείτε από κοντά.
5. Φτιάξτε έναν λογαριασμό στο Instagram τον οποίο θα μπορείτε να βλέπετε μόνο εσείς οι δύο.
Εκεί θα ανεβάζετε στιγμές από την καθημερινότητα σας ώστε να αισθάνεται και ο άλλος κομμάτι της.
6. Αν αποφασίσετε το υλικό να γίνει πιο απαγορευμένο, φρόντισε να έχεις ελέγξει καλά τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.
7. Απασχόλησε τον εαυτό σου. Ναι, θα υπάρχουν μέρες που θα σου λείπει τρελά. Ή που θα ξέρεις ότι εκείνος είναι έξω με τους φίλους την ώρα που εσύ δεν έχεις κανονίσει τίποτα. Αντί να παθαίνεις εμμονή, βρες τρόπους να ξεχαστείς. Πήγαινε για τρέξιμο, κλείσε ραντεβού για μανικιούρ, οτιδήποτε θα σε ξεκολλήσει από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή.
8. Στείλτε κάρτες. Όχι ηλεκτρονικές. Μιλάμε για κανονικό, old school γράψιμο στο χέρι, ταχυδρομείο και γραμματόσημα. Δεν χρειάζεται να γράφετε ολόκληρα μυθιστορήματα. Ένα μικρό αστείο σημείωμα αρκεί. Και θα είναι μία υπέροχη ανάμνηση για το μέλλον.