Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/16

«Δεν δεχόμαστε κανένα νέο μέτρο μετά το 2018»


«Δεν δεχόμαστε κανένα νέο μέτρο μετά το 2018»
Του Βασίλη Σκουρή
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα νέο μέτρο μετά το 2018», αναμένεται να διαμηνύσει ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που θα έχει στις 3 το μεσημέρι με τον Ευρωπαίο Επίτροπο οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί και στις 5 με τον Μπενουά Κερέ, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από τις 9.30 το πρωί, άλλωστε, συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επικυρώσει την πολιτική γραμμή της διαπραγμάτευσης.
Ο πρωθυπουργός -μετά και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Παρασκευή- αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα και έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τηλεφωνικές επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμικούς παράγοντες των δανειστών στην πολιτική διαπραγμάτευση.
Στόχος είναι η ύπαρξη συμφωνίας στις 5 Δεκεμβρίου, παρά τις πολύ μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν με τους δανειστές για θέματα όπως τα εργασιακά, αλλά και το δημοσιονομικό κενό, ενώ τα κρίσιμα νομοσχέδια θα περάσουν από την ελληνική Βουλή έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Επαφές με ομολόγους του, αλλά και με την ηγεσία των θεσμών, θα έχει σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με υπουργό, ο οποίος συμμετέχει στη διαπραγμάτευση και μίλησε στο Real.gr, αλλά και με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η Αθήνα μόνο βέβαιη δεν δείχνει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και δίνει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως στο Eurogroup το ΔΝΤ θα καταγράψει τη διαφωνία του, πλην, όμως, δεν θα προβάλει βέτο.
Αύριο, εκτός απροόπτου, θα συνέλθει το Washington Group για το ελληνικό χρέος, ενώ απόψε το βράδυ, στις 8, συνέρχεται το Euroworking Group.
Πηγή: real.gr