Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/7/16

Πούτιν: Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία


Πούτιν: Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία
Η Τουρκία ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού τον περασμένο Νοέμβριο και η Ρωσία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα μετά την εξέλιξη αυτή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

Η Μόσχα θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, αφότου η Άγκυρα εξέφρασε τη λύπη της για την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού, τόνισε ο Πούτιν.
«Όπως γνωρίζετε, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της χώρας αυτής. Είναι επίσης γνωστό ότι η Άγκυρα ζήτησε συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προτιθέμεθα να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον» διευκρίνισε ο Πούτιν.
Αξιωματούχοι στην Άγκυρα περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι εξέφρασαν τη λύπη τους για την κατάρριψη.
Μιλώντας για το Brexit, o Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κοπάσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο μένει να φανεί αν μετά την έκβαση αυτή η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δημοκρατικές της αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ