Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/10/15

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...


Την Ελλάδα θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο Γάλλος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε...
το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές αρχές, όπως σημείωσε στο μήνυμά του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψής του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με Ελλάδα για τη συνέχεια μεταρρυθμίσεων.

Αλλά και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό της Ισπανίας
που παραχώρησε τη Δευτέρα από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Βαλντίς Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος τόνισε πως θα μεταβεί στην Ελλάδα και θα έχει σημαντικές επαφές με τις ελληνικές αρχές αλλά και με επιχειρηματίες.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως θα επισκεφθεί για πρώτη φορά από την εκλογή του την Αθήνα, σημειώνοντας ότι θα έχει σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αλλά και επιχειρηματικούς εκπρόσωπους. Το θέμα των συναντήσεων θα είναι φυσικά η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Ο Επίτροπος, αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του, τόνισε πως έγιναν πολλές συζητήσεις για την Ελλάδα στη Λίμα του Περού, συμπεριλαμβανομένων και για το ελληνικό χρέος.

Για τον κ. Μοσκοβισί, οι εκλογές στην Ελλάδα απέδειξαν ότι ο ελληνικό λαός συμπλέει με τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε πως το ζήτημα για την πρόοδο της Ελλάδας είναι η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως η Επιτροπή εμμένει στη θέση της ότι το χρέος είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ως το τέλος του Νοεμβρίου και την εκταμίευση της δόσης των τριών δισ. ευρώ. Η Επιτροπή θα εκδώσει στη συνέχεια σχετική ανάλυση αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα ορίζουν την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερ Μοσκοβισί θα επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να εξετάσει και να δει από κοντά το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να  εφαρμόσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.


Τα tweet του κ. Μοσκοβισί στα ελληνικά και στα αγγλικά