Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/15

Συννεφιά και τοπικές βροχές



Συννεφιά και τοπικές βροχές
Οι τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο. Πιθανές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 έως 8 μποφόρ. 

Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νοτιά της χώρας. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και κατά περιόδους έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία ύφεση των φαινόμενων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη, οπού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και από τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.