Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/15

Η οθόνη με τα 1 δις χρώματα




Οι νέοι iMac με τις εξαιρετικές οθόνες Retina των 4Κ και 5Κ μπορούσαν πολλά περισσότερα απ' ότι τους επέτρεπε το λειτουργικό που ήδη υπήρχε. Όμως με την εμφάνιση του OS X, μπορούν πλέον να δείξουν χρώματα 30bits, σε σχέση με τα ήδη γνωστά 24μπιτα συστήματα (που υπάρχουν και στα Windows)...


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τα 16 εκατομμύρια χρώματα που μπορούσε να «δει» στις οθόνες των νέων iMac, ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι τα χρώματα είναι πολύ πιο καθαρά, ενώ η μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο γίνεται με μοναδικό τρόπο, που όμοιό του έχουν μόνο τα πολύ επαγγελματικά μηχανήματα επεξεργασίας εικόνας.

Και σ' αυτού του είδους τους επαγγελματίες, τους φωτογράφους και τους μοντέρ, απευθύνεται κατά κύριο λόγο το νέο χαρακτηριστικό, καθώς είναι και οι πρώτοι που θα μπορούν να το εκτιμήσουν σε επίπεδο δουλειάς.

Γι' αυτό και  η συγκεκριμένη δυνατότητα εμφανίζεται προς το παρόν μόνο στο Preview και στο Apple Photos, αλλά σύντομα θα εμφανιστεί και στο Final Cut Pro αλλά και σε όσες άλλες εφαρμογές κριθεί απαραίτητο. Με αυτή την δυνατότητα, τα μόνιτορ των νέων iMac, ιδίως το μεγάλο των 27 ιντσών και των 5Κ θα μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τους τις δυνατότητες, δημιουργώντας μία εικόνα πραγματικά μοναδική στην βιομηχανία.