Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/15

5 πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να ξοδέψετε ούτε ευρώ!




Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αγοράζετε κάτι που είτε δεν το θέλετε, είτε στο τέλος δεν το χρειάζεστε....
Συχνά γινόμαστε θύματα του καταναλωτισμού και ξοδεύουμε τα χρήματά μας από εδώ και από εκεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις αγορές μας σε πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε και όχι άσκοπα.
Δείτε λοιπόν, ποιες αγορές είναι εκείνες που πρέπει να αποφεύγουμε, γλιτώνοντας παράλληλα χρήματα.

1. Σταθερό τηλέφωνο

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε να ξεφορτωθείτε το σταθερό σας τηλέφωνο μιας και τα κινητά είναι εκείνα τα οποία πραγματικά χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Ακόμα και αν δεν πληρώνετε υψηλούς λογαριασμούς στο σταθερό τηλέφωνο γιατί να πληρώνετε πάγιο; Σκεφτείτε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που παρέχουν ευρεία κάλυψη.

2. Λαχεία/τυχερά παιχνίδια

Αναλογιστείτε πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως ή εβδομαδιαίως σε λαχεία και πόσες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε.

Και αν έχετε πεισθεί ότι με τα λαχεία δεν έχετε καμία ελπίδα να κερδίσετε, το πιο πιθανό είναι να έχετε στρέψει την προσοχή σας στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια. Και μπορεί εκεί οι πιθανότητες να κερδίσετε ένα ποσό να είναι περισσότερες, ωστόσο και πάλι η τύχη δεν είναι δυστυχώς με το μέρος σας.

3. Προστατευτικά οθόνης για smartphones

Τα εξαρτήματα για smartphones θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά. Το να αγοράζετε όμως κάθε τόσο προστατευτικά για την οθόνη θεωρείται μάλλον σπατάλη και ο λόγος είναι απλός.

Σε περίπτωση πτώσης τους smartphone σας δύσκολα θα καταφέρετε να το προστατεύσετε από γραντζουνιές και χτυπήματα. Εντάξει, μπορεί αν προστατεύσετε την οθόνη , αλλά το υπόλοιπο κινητό παραμένει εκτεθειμένο. Καλύτερα θα ήταν λοιπόν να ξοδέψετε χρήματα για μια καλή θήκη ώστε να είστε σίγουροι πως ολόκληρο το κινητό σας δεν θα πάθει τίποτα αν πέσει.

Επιπλέον, τα σημερινά smartphones διαθέτουν οθόνες με Gorilla Glass οι οποίες είναι ανθεκτικές από γραντζουνιές και χτυπήματα.

4. Αναλυτικός λογαριασμός της πιστωτικής κάρτας

Αν πραγματικά δεν σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε τι ξοδεύετε και πού τότε σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ευρώ για να έχετε αναλυτικό λογαριασμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο αναλυτικός λογαριασμός εντάσσεται δωρεάν στις παροχές της κάρτας, κάποιες άλλες φορές πάλι όχι. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να κάνετε τις απαραίτητες ερωτήσεις πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα.

5. Ποτό

Έχετε αναρωτηθεί πόσα ξοδεύετε στα ποτά σας; Αν είστε από εκείνους που συνηθίζετε να πίνετε και κατά το ενδιάμεσο της βδομάδας εκτός από τα σαββατοκύριακα που χαλαρώνετε, τότε θα πρέπει να πάρετε χαρτί και μολύβι και να τα λογαριάσετε, διότι οι περισσότεροι θα εκπλαγείτε από το ποσό που θα δείτε.