Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/15

Η "γκάφα" του Μπερλουσκόνι που θα μείνει στην ιστορία


Η γκάφα του Μπερλουσκόνι που θα μείνει στην ιστορία
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών στην Ιταλία που θα διεξαχθούν αύριο, πήγε σε μία συγκέντρωση των αντιπάλων του της αριστεράς χθες το βράδυ κοντά στο Μιλάνο, αποκάλυψε σήμερα ο υποψήφιος στον οποίο κατά λάθος προσέφερε την υποστήριξή του.

«Με τη στήριξη του Καβαλιέρε, μπορώ να πω ότι έχω κερδίσει» είπε με ειρωνικό τόνο ο Πάολο Μικέλι, ο υποψήφιος που υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι για τη θέση του δημάρχου του Σεγκράτε, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Χθες το βράδυ ο πρώην Καβαλιέρε παρουσιάστηκε, περιστοιχισμένος από 6 σωματοφύλακες, σε μία πλατεία της πόλης όπου νεαροί υποστηρικτές του Μικέλι είχαν οργανώσει μία γιορτή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο σε 7 περιφέρειες και 1000 δήμους της Ιταλίας.
Σύμφωνα με έναν εκ των συμμετεχόντων, ο Μπερλουσκόνι περπάτησε για λίγα λεπτά ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ρώτησε το όνομα του υποψηφίου και φώναξε «εσείς οι νέοι, υπολογίζω σε εσάς, ψηφίστε όλοι τον Πάολο».
Κάποιος ωστόσο από το περιβάλλον του εξεπλάγη που ο υποψήφιος ήταν άνδρας και η ολιγομελής ομάδα σύντομα αποχώρησε.
Την ίδια χρονική στιγμή, η υποψήφια του Forza Italia σε αυτόν το δήμο των 34.000 κατοίκων, η Τέτσλα Φρασκίνι πραγματοποιούσε τη δική της συγκέντρωση σε αίθουσα του δημαρχείου.