Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/15

Ο Σόιμπλε επιμένει να “σταυρώνει” τον Βαρουφάκη


Ο Σόιμπλε επιμένει να “σταυρώνει” τον Βαρουφάκη
“Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Δεν πρόκειται όμως για ευθύνη μόνο για μια χώρα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, για την ΕΕ”, τόνισε ο κ. Σόιμπλε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των κρατών της G7 και πρόσθεσε ότι “υπό αυτή την έννοια, η απόφαση δεν μπορεί να είναι απλή υπόθεση”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: “Οι συνομιλητές μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ελλάδας και δικαιούνται κάθε σεβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τον συνάδελφό μου. Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και κοινή ευθύνη”. “Το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά και η ευθύνη για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Ούτε αυτό είναι κάτι νέο”, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.
Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε, δήλωσε ότι οι “θετικές ανακοινώσεις” της ελληνικής κυβέρνησης “δεν αντανακλούν πλήρως” την πρόοδο των συνομιλιών της Αθήνας με τους πιστωτές της.
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως “το πρόγραμμα παρατάθηκε έως το τέλος Ιουνίου. Εάν δεν υπάρξει κάτι άλλο, εκπνέει τότε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπνέει στο τέλος Ιουνίου”.
Πηγή: mignatiou.com