Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/4/15

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                                           Συκιές 21/4/2015
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ                                                                                   Αρ. Πρωτ. 223


ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Αγαπητέ γονιέ,

Η κρίση είναι εδώ και μας τσακίζει όλους καθημερινά. Η βαρβαρότητα που ζούμε και η πάλη για επιβίωση επηρεάζει άμεσα και τα παιδιά μας. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας πάμπολλες φορές έχει παλέψει για τα μικρά και μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών μας.
Εκτός όμως από γονείς του σχολείου αυτού είμαστε και εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, και πολλοί από εμάς άνεργοι. Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών οικογενειών και ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος.
Τα λουκέτα στα λιγοστά εναπομείναντα εργοστάσια στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα δεν είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Επιχειρήσεις που πετάνε στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους για να τις μεταφέρουν σε γειτονικά κράτη που θα βρουν φθηνότερα εργατικά χέρα, αξιοποιώντας έτσι την «ελευθερία κίνησης κεφαλαίων» της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σπέρνουν με αυτό τον τρόπο ανεργία, φτώχια και δυστυχία για όλους εμάς. Και όλοι μας επηρεαζόμαστε είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Επηρεαζόμαστε και από το γεγονός όταν πολυεθνικοί κολοσσοί που κλείνουν εργοστάσια για να αβγατίσουν κέρδη αλλού, αξιοποιούν το μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα της σχολικής στέγης (και στην πόλη μας) εισβάλλοντας ως χορηγοί σε σχολεία, και εμφανιζόμενοι ως φιλάνθρωποι και ευαίσθητοι για τα παιδιά μας, των οποίων τους γονείς νωρίτερα τους έχουν τσακίσει μισθούς και ζωές ολόκληρες. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!

Αγαπητέ γονιέ,
Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου, θα πάρει και το δικό σου. Μη μένεις απαθής! Μη λες «έχω τη δουλίτσα μου και δε με νοιάζει για τους άλλους».

Με αφορμή και τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συναυλία κατά της φτώχειας και της ανεργίας, μια συναυλία αλληλεγγύης,  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μάη στις 7μμ στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Καλεσμένοι μας θα είναι τα σωματεία των επί 19 μηνών απεργών της Κόκα Κόλα 3Ε, της ΕΡΤ3, της ΕΛ.ΒΟ., οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες. Επίσης καλούμε συλλόγους γονέων, διδασκόντων, κάθε σωματείο, φορέα και λαϊκή επιτροπή να δηλώσει συμμετοχή!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Κανένας μόνος του στην κρίση!

Διεκδικούμε:

P 15% του ΑΕΠ στην Παιδεία
P Ολιγάριθμα τμήματα
P Σχολικά κτήρια ασφαλή
P Καθιέρωση ενός γεύματος για όλους τους μαθητές
P Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τα σχολεία
P Πρόσληψη μόνιμων τραπεζοκόμων, σχολικών φυλάκων & καθαριστριών
P Καμία εμπλοκή των ΜΚΟ, Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων μέσα στα σχολεία
P Επιδότηση όλων των άνεργων οικογενειών για όσο διαρκεί η ανεργία τους
P Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων εδώ και τώρα
P ΟΧΙ στις απολύσεις και την τρομοκρατία


Οι καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει συμμετοχή αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε για αυτή τους την πράξη είναι οι εξής:


Αετόπουλος Γιώργος
Ζερβουδάκης Δημήτρης
Θεοδωρίδης Φώτης
Καρμπάς Κώστας
Κοντονικόλας Σάκης
Πρατσινάκης Κώστας  Ποντιακό συγκρότημα: Μουρατίδης Θ& Τορπουζίδης Π.
Σέμκας Πασχάλης
Το συγκρότημα της Πριγκηπέσσας (Δ. Σφίγγος,  Χρ. Μαστέλλας, Ιφ. Ιωάννου,  Τρ. Χαλκιάς)