Σελίδες

Thessaloniki video tour

4/3/15

Καϊμακτσαλάν: Μοναδική χειμερινή εμπειρία!




Το στέκι των Βορειοελλαδιτών! Tο Xιονοδρομικό Kέντρο Bόρρα-Kαϊμάκτσαλαν απέχει 45 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Έδεσσας και αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους σε υψόμετρο από 2.050 έως 2.480 μέτρα. Kάθε χρόνο χιλιάδες χιονοδρόμων επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Xιονοδρομικού Kέντρου του Bόρρα, ενώ η Εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους.
Πετρόχτιστα σπίτια, θαυμάσιοι πολυτελείς ξενώνες, προσεγμένες ταβέρνες αλλά και εστιατόρια πάντα συμβατά με την τοπική αρχιτεκτονική έχουν μετατρέψει τον χωριό “Άγιος Αθανάσιος” ως έναν top χειμερινό προορισμό που συνδυάζει και προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες! Μία πολύ καλή πρόταση για τις διακοπές των Χριστουγέννων!


Όλη μέρα θα κάνετε σκι στο μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, το οποίο θεωρείται από τους λάτρεις του σπορ ίσως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και θα μπορούσε να σταθεί ισάξια και δίπλα στα αντίστοιχα γαλλικά και ελβετικά χιονοδρομικά κέντρα. Φημίζεται για τη πολύ μακρά περίοδο χιονιού: αρχίζει συνήθως τον Νοέμβριο και τελειώνει περίπου στις αρχές Μαΐου. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πίστες μεγάλου πλάτους με ήπιες κλίσεις, κατάλληλες για άπειρους αλλά κι έμπειρους χιονοδρόμους (μπλέ, κόκκινες αλλά και οι μοναδικές στη χώρα μαύρες πίστες) καθώς και πίστα για airboard trails ( φουσκωτές σανίδες ειδικές για κίνηση στο χιόνι ). Οι εγκαταστάσεις ξεκινούν από τα 2.050 μ., όπου βρίσκονται το κεντρικό καταφύγιο, σχολές σκι και snowboard, πάρκινγκ, πίστες αρχαρίων και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, και καταλήγουν στα 2.480 μ. και το σταθμό άφιξης του αναβατήρα Κρέμαση, του υψηλότερου της Ελλάδας. Ακόμη και όταν δεν έχει χιόνι, αξίζει να πιείτε έναν καφέ στο σαλέ-ξενοδοχείο πολυτελείας του καταφύγιου με τις μεγάλες τζαμαρίες και τη φοβερή θέα ή να φάτε στο παραδοσιακό εστιατόριο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η τουριστική κίνηση διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο, αφού –εκτός από το σκι– προσφέρεται πλήθος οργανωμένων δραστηριοτήτων, όπως περιηγήσεις στο βουνό, ιππασία, τοξοβολία και action sports. Στο χωριό Παναγίτσα υπάρχει ανεμοδρόμιο ( θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης ), πίστα αγώνων μοτοκρός, τεχνητή πίστα αναρρίχησης και πτήσης parapente ( από τη θέση Κερασιές, στα 1.600 μ. ) ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για τοξοβολία και mountain bike.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΝΤΑ/ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε τοπικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας όπως τις φασουλοταβάδες ( με γίγαντες Πρεσπών ), τα κεφτεδάκια με τσιμένι, γιαουρτλού, χορτόπιτες, λαχανοσαρμάδες, χοιρινό στη γάστρα με αρωματικά χόρτα, αρνάκι στη γάστρα, πρασοτηγανιά με λουκάνικο και χοιρινό, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, τέλεια ψητά κρέατα.
Καταφύγιο στον Άγιο Αθανάσιο
Προσεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα με πέτρα και ξύλο. Κρέατα ψητά και στη σούβλα, αρνάκι και γουρουνόπουλο στη γάστρα, κρεατόσουπα, φασολάδα και ντόπιο «χωριάτικο» (χοιρινό με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και καρότο). Τα παρασκευοσαββατοκύριακα το μενού εμπλουτίζεται θεαματικά, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, πρασοτηγανιά, κότσι χοιρινό στη γάστρα, αρνίσια σπάλα στο φούρνο σβησμένη με μπίρα, μοσχαράκι μαριναρισμένο και ψημένο σε σακούλα μαγειρικής. Για μία απόλυτη εμπειρία “βουνίσιου φαγητού”!
Πέτρος στον Άγιο Αθανάσιο
Παραδοσιακή και γραφική ταβέρνα με ζεστή ατμόσφαιρα. Ο κύριος Πέτρος – ο ιδιοκτήτης αλλά και μάγειρας -  ετοιμάζει αρνάκι και χοιρινό γάστρας με ντόπια χόρτα στον ξυλόφουρνο, εξαιρετικές χορτόπιτες και τυρόπιτα με φέτα και ανάλατη μυζήθρα, έξοχους γίγαντες, πιπεριές τηγανητές γεμιστές με τυρί, χωριάτικα λουκάνικα και τηγανητές λιαστές ντομάτες.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Leventis Art Suites στην Παναγίτσα (160
ευρώ/ ημέρα)
Εξαίσιο art hotel-έκπληξη, με ιδιαίτερο στιλ και προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι σουίτες είναι πολυτελείς κι ευρύχωρες, με ανεξάρτητες εισόδους, ξύλινα πατώματα, τοιχογραφίες και τζάκια. Διαθέτουν άρτιο εξοπλισμό, αντίκες, άνετα μπάνια με υδρομασάζ ή jacuzzi καθώς και μπαλκόνια ή βεράντες με πανοραμική θέα στους οπωρώνες και στη λίμνη Βεγορίτιδα. Ανάλογης αισθητικής και ποιότητας οι κοινόχρηστοι χώροι. Εντυπωσιάζουν η αίθουσα εκθέσεων/συνεδρίων, το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών και η κάβα με κρασιά δικής τους παραγωγής. Φιλοξενία ευγενική και πρόθυμη.
Miramonte Chalet (120 ευρώ/ημέρα)
Το Miramonte είναι ένα design ξενοδοχείο με εγκαταστάσεις σπα, εστιατόρια γκουρμέ και φινετσάτα καταλύματα, με θέα στο χωριό Άγιος Αθανάσιος και στο Καϊμακτσαλάν. Διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Όλα τα κομψά επιπλωμένα δωμάτια διαθέτουν άρτια εξοπλισμένο μπάνιο με μπανιέρα-υδρομασάζ ή ντους-υδρομασάζ. Προσφέρονται ανέσεις πολυτελείας, μπουρνούζια και παντόφλες. Κάθε κατάλυμα έχει μπαλκόνι ή αυλή και τζάκι.
Hotel Kaimak Inn Spa and Resort (80 ευρώ/ ημέρα)
Το Hotel Kaimak Inn Spa & Resort βρίσκεται στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, στις παρυφές του οικισμού του Παλιού Αγίου Αθανασίου. Διαθέτει πολυτελή δωμάτια και junior σουίτες με επένδυση από τοπική πέτρα και μεγάλα μπάνια με μπανιέρα-υδρομασάζ. Τα ρομαντικά δωμάτια προσφέρουν τζάκι και δωρεάν χρήση των καυσόξυλων, ιδιωτικά μπαλκόνια με ανεμπόδιστη θέα στο βουνό ή τον κάμπο, κομψή επίπλωση, καθώς επίσης σύγχρονες ανέσεις, όπως μίνι μπαρ, κεντρική θέρμανση, καλωδιακή/δορυφορική τηλεόραση LCD 32 ιντσών και ένα σετ από παντόφλες και μπουρνούζια.
Ξενώνας Βόρας - Guesthouse Voras (65 ευρώ/ημέρα)
Το παραδοσιακά κτισμένο Guesthouse Voras 2 βρίσκεται στο διατηρητέο χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, 16χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Διαθέτει σνακ μπαρ και κομψά καταλύματα με τζάκι και μπαλκόνι με θέα στον κήπο.Όλες οι μονάδες στο Voras 2 έχουν ξύλινα ταβάνια και πέτρινους τοίχους και προσφέρουν καθιστικό με καναπέ και LCD τηλεόραση.