
Ο σεφ René Redzepi πρόσθεσε πρόσφατα στο γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται στο Τόκιο το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες γαρίδες με… ζωντανά μαύρα μυρμήγκια.
Για τους θαμώνες του Noma η χρήση ζωντανών μυρμηγκιών δεν αποτελεί έκπληξη, αφού μία έμπνευση του Redzepi, και ένα από τα πιάτα-υπογραφή του γνωστού σεφ, ήταν ένα μπιφτέκι ταρτάρ με μυρμήγκια, ενώ το 2012 το εστιατόριο Noma στο Λονδίνο σέρβιρε ζωντανά μυρμήγκια με κρέμα fraiche.
Η δυνατότητα βρώσης ζωντανών μυρμηγκιών δεν αποθάρρυνε τους πελάτες του γνωστού εστιατορίου, μια και η λίστα αναμονής αριθμεί περίπου 60.000 άτομα, αναφέρει η Τelegraph.