Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/14

Αμερικανική βοήθεια στις πυρκαγιές των δεξαμενών πετρελαίου στο Ες Σίντερ

Αμερικανική βοήθεια στις πυρκαγιές των δεξαμενών πετρελαίου στο Ες Σίντερ



Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης έχει συνάψει σύμβαση με μια αμερικανική εταιρεία πυρόσβεσης η οποία θα βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στον τερματικό σταθμό μεταφοράς Ες Σίντερ, ανέφερε ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός πέντε ημερών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Μοχάμεντ Μπαράζα. Η αξία της σύμβασης φτάνει τα 6 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να κατονομάζει την αμερικανική εταιρεία.
Firefighters trying to put out a blaze in an oil tank in Es Sider port, Libya, yesterday. Photos: Reuters
Η φωτιά στις μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στο μεγαλύτερο τερματικό λιμάνι της χώρας το Ες Σίντερ μαίνονται εδώ και μέρες αφότου ένας πύραυλος έπληξε μια από αυτές καταστρέφοντας πετρελαϊκή παραγωγή δύο ημερών και αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.
Στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύης μαίνονται οι συγκρούσεις αντίπαλων παρατάξεων για τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας που είναι η βασική πηγή εσόδων για τη Λιβύη.