Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/14

Πούτιν:Θα τριπλασιάσουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές με την Τουρκία

Πούτιν:Θα τριπλασιάσουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές με την Τουρκία



Η Ρωσία θα επιδιώξει να τριπλασιάσει τις εμπορικές της συναλλαγές με την Τουρκία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση για να αντισταθμίσει ένα μέρος της ζημίας που έχει υποστεί από τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε τουρκικά ΜΜΕ σήμερα.
Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία την Δευτέρα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο ο Ρώσος ηγέτης εξήρε διότι αρνήθηκε να επιβάλει και αυτός κυρώσεις, όπως έπραξαν κυρίως οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τις κυρώσεις αυτές απαράδεκτες.
Ο Πούτιν θα συζητήσει εξάλλου εκτενώς με τον Ερντογάν για τη διεθνή δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Θα υποστηρίξουμε τις κυβερνήσεις της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων κρατών στην περιοχή», ανέφερε ο Πούτιν και κάλεσε να δοθεί λύση μέσω του ΟΗΕ.
Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αλλά η Τουρκία είναι ένας από τους σκληρότερους εχθρούς της.