Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/11/14

Παναγούλης: Αν μαζέψουν 180 θα έχει εξευτελιστεί όλος ο πολιτικός κόσμος

Παναγούλης: Αν μαζέψουν 180 θα έχει εξευτελιστεί όλος ο πολιτικός κόσμος




«Αν μαζέψουν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχει εξευτελιστεί όλος ο πολιτικός κόσμος», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή, εκτιμώντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις 22 Μαρτίου».

Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παναγούλης ανέφερε: «Το πολύ να μαζέψουν 170 βουλευτές. Αν μαζέψουν 180 θα έχει εξευτελιστεί όλος ο πολιτικός κόσμος. Δεν ξέρω αν υπάρχει ο κουμπαράς. Επειδή έχουμε ζήσει και άλλες καταστάσεις, το 1965 άλλοι πήραν υπουργεία, άλλοι από έναν ποταμίσιο εφοπλιστή το παραδάκι».
«Πρέπει να προσέξουμε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, που κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να συμβεί, ο πολιτικός κόσμος θα έχει εξευτελιστεί σε τρόπο που δεν θα μπορέσει να επανορθωθεί ούτε μετά από 50 χρόνια», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στο Παρίσι σημείωσε:
«Το σύνθημα που επικρατεί ακόμα και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ''Γκίκα, δώστα όλα''. Και οι δανειστές μας έχουν πει ότι εμείς θα έρθουμε στην Ελλάδα εφόσον σήμερα και αύριο η ελληνική κυβέρνηση παραδοθεί».
Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει μία άλλη πολιτική» υπογράμμισε ότι «εμείς θα κάνουμε μία διαπραγμάτευση η οποία θα είναι σκληρή απέναντι σε όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εκεί. Γιατί δεν την οδήγησαν μόνο οι Έλληνες πολιτικοί, την οδήγησαν και οι δανειστές μας».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παναγούλης επεσήμανε ότι δεν τις πιστεύει και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:
«Πιστεύω όμως σε αυτό που βλέπω καθημερινά έξω στην κοινωνία. Και χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, συναντάω καθημερινά δεκάδες ανθρώπους. Εκεί τα ποσοστά πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει, στις δημοσκοπήσει όχι».