Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/9/14

Αμυντική και οικονομική συνεργασία Ιαπωνίας-Ινδίας

Αμυντική και οικονομική συνεργασία Ιαπωνίας-Ινδίας



Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα έχει σήμερα στο Τόκιο συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόδι στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των δυο χωρών να προχωρήσουν στην αμυντική, οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, σε ένα περιφερειακό περιβάλλον όπου η Ινδία και η Ιαπωνία επιχειρούν να ακολουθήσουν τη δυναμική της Κίνας.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη συνέχιση των κοινών θαλάσσιων ερευνών, αλλά και των τριμερών ασκήσεων με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια συμφωνία για την ειρηνική μορφή της πυρηνικής συνεργασίας, καθώς και η πώληση ιαπωνικών αντιδραστήρων στην Ινδία είναι επίσης στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών.
Οι πρωθυπουργοί Αμπε και Μόδι θα συζητήσουν ακόμη την προτεινόμενη εξαγωγή από την Ιαπωνία του αεροσκάφους αναζήτησης και διάσωσης US2, καθώς και της κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας στην Ινδία.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η χώρα του σκοπεύει να διπλασιάσει τις επενδύσεις στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η ανάπτυξη των υποδομών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, όπως το μετρό, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και τα βιομηχανικά πάρκα, θα είναι βασικοί τομείς των ιαπωνικών επενδύσεων στην Ινδία.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι πραγματοποιεί στην Ιαπωνία την πρώτη επίσκεψη του εκτός της νότιας Ασίας από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάιο.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ