Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/9/14

Έρχονται μειώσεις φόρων από το 2015 στην Ελλάδα;;; Τί αναφέρουν οι Financial Times;;;


ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχονται μειώσεις φόρων από το 2015 στην Ελλάδα;;; Τί αναφέρουν οι Financial Times;;;

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να προτείνει στην τρόικα ο κ. Χαρδούβελης είναι φορολογικές ελαφρύνσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΦΚ επί των καυσίμων θέρμανσης και στο φόρο αλληλεγγύης

Να πείσεις τους πιστωτές της ότι δικαιούται μειώσεις φόρων το 2015, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια λιτότητας, επιδιώκει η Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι πλέον σε καλό δρόμο και θα ξεπεράσει με άνεση τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.
Με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, οι Financial Times αναφέρουν ότι η χώρα μας θα ζητήσει μειώσεις φόρων από το 2015, ενώ επικαλούμενη δηλώσεις του υπ. Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα αναφέρει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα υπερβεί τον φετινό στόχο του 1,5%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να προτείνει στην τρόικα ο κ. Χαρδούβελης είναι φορολογικές ελαφρύνσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΦΚ επί των καυσίμων θέρμανσης και στο φόρο αλληλεγγύης.
«Οι ελαφρύνσεις αυτές θα προσφέρουν στους Έλληνες φορολογούμενους την ανακούφιση που τόσο πολύ χρειάζονται λόγω της άνευ προηγούμενου υψηλής φορολογίας, ενώ θα δώσει, επίσης, μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει βγει επιτέλους από την κρίση», αναφέρουν οι FT.