Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/14

Αντίο καλοκαίρι, καλωσήρθες ...κατάθλιψη;


Αντίο καλοκαίρι, καλωσήρθες ...κατάθλιψη;
Κατάθλιψη stop
Συχνά η κατάθλιψη κρύβεται και στις διακοπές και ας μην το καταλαβαίνουμε. Απλά θυμηθείτε, πόσες φορές ...κουβαλήσατε το άγχος της καθημερινότητας στις διακοπές σας. Τώρα σκεφτείτε, πως τελικά η κατάθλιψη μετά τις διακοπές ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι δε μπορέσατε να...αποτάξετε τα προβλήματα τις καθημερινότητας την περίοδο της χαλάρωσης. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα;

Επιμένουμε: κατάθλιψη stop
Μία καλή λύση είναι να δείτε το ποτήρι...μισογεμάτο. Αναπολήστε τις όμορφες στιγμές των διακοπών σας. Οι όμορφες αναμνήσεις είναι αυτές που μένουν και έχουν τη δύναμη να σας φτιάξουν τη διάθεση αναβιώνοντας τις στη μνήμη σας.
Γυρίστε μετά τη δουλειά σπίτι και κοιμηθείτε νωρίς. Χαλαρώστε ώστε να ξαναζωντανέψετε την ψυχολογία των διακοπών. Οι πρώτες μέρες, καλό είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρές για να μπείτε σιγά σιγά πάλι στο απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας.
Ψάξτε για θετικά στην νέα σας καθημερινότητα (δε μπορεί κάτι θα υπάρχει). Σκεφτείτε τι σας αρέσει να κάνετε γενικά ή τι κάνατε που σας χαροποίησε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν πάλι σας βασανίζει κάτι και σας δημιουργεί άγχος, προσπάθήστε να εντοπίσετε το πρόβλημα και να το ξεφορτωθείτε. Η αντιμετώπισή του είναι λύτρωση.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε
1. Οι διακοπές είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για να γεμίσετε τις μπαταρίες αας, να αλλάξετε «τον παλμό», να δημιουργήσετε ένα καινούριο σκηνικό αλλά και να ανανεωθείτε. Αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και αυτές τελειώνουν κάποια μέρα. Απλά, αποδεχτείτε το.
2. Οι σχέσεις και οι κοινωνικές συναναστροφές είναι το άλφα και το ωμέγα για τη ζωή, καθώς σας βοηθούν να προχωρήσετε παρακάτω. Η κοινωνικοποίηση χρειάζεται για να αναθερμάνετε τις σχέσεις σας και να έρθετε πιο κοντά με τους δικούς σας ανθρώπους. Διατηρήστε αυτή την "καλοκαιρινή" συνήθεια και στην καθημερινότητά σας.
3. Συχνά δεν έχετε αυτή την ελευθερία των διακοπών και στην καθημερινότητά σας. Σίγουρα κάνετε επιλογές, αλλά αυτή η αίσθηση της ελευθερίας μετά από λίγο μετατρέπεται σε υποχρέωση, όποτε οι περισσότερες επιλογές είναι μάλλον εξαναγκαστικές. Καιρός να αλλάξετε τα πράγματα.
4. Σε αντίθεση με την ρουτίνα που βιώνετε, οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για αυθορμητισμό και έκφραση. Σας δίνεται η ευκαιρία να οργανώσετε το πρόγραμμά σας με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε, κάνοντας δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας γεμίζουν με ξεγνοιασιά και ηρεμία.

Η λύση για να υπερισχύσετε της αναπόφευκτης κατάθλιψης μετά τις διακοπές είναι απλή: προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα καλά στοιχεία των διακοπών και να τα ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας.
Αν πάλι τίποτα από αυτά δε σας βοήθησε να ξεφύγετε από την ιδέα "ωχ, πάλι δουλειά, πάλι υποχρεώσεις" απλά να θυμάστε ότι πλησιάζουν και οι διακοπές...των Χριστογέννων. Υπομονή.
πηγή: clickatlife.gr