Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/7/14

To κέντρο εξέλιξης κινητήρων του μέλλοντος της Opel




Η Opel ξεκινά ένα σημαντικό κατασκευαστικό έργο στην έδρα της στο Rüsselsheim: Η εταιρία διαθέτει 210 εκατομμύρια ευρώ στην... ανέγερση ενός συγκροτήματος κτιρίων - το ψηλότερο από τα οποία θα είναι 7όροφο – στο νοτιοδυτικό τομέα των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής Εξέλιξης (ITDC). Σε μία επιφάνεια συνολικού εμβαδού περίπου 36.000 τ. μ., από το 2017 μηχανικοί και τεχνικοί θα εξελίσσουν τους κινητήρες του μέλλοντος. Το νέο κέντρο θα στεγάζει επίσης 43 πάγκους δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Η τελετή θεμελίωσης του έργου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Το κατασκευαστικό πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της επένδυσης που ανακοινώθηκε πέρσι και προβλέπει 230 εκατομμύρια ευρώ για νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο ITDC και στο Κέντρο Δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen. Το μερίδιο του λέοντα - δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ - επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim. Το συγκρότημα θα καλύψει μία περιοχή περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων νότια των σιδηροτροχιών και δυτικά της Πύλης 45 στο Rüsselsheim, παράλληλα στο Rugbyring. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Rüsselsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

Το κέντρο αυτό εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του Οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο.

Το 2018, η Opel θα λανσάρει 27 νέα μοντέλα και 17 νέους, οικονομικούς κινητήρες. Με την ανανεωμένη προϊοντική γκάμα, το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη θα αυξηθεί σημαντικά στο 8% μέχρι το 2022.

Ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Εργαζομένων, Schäfer-Klugsaid δήλωσε: «Σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, από την αρχή υποστηρίξαμε την επένδυση με σκοπό τη διατήρηση και επέκταση των θέσεων εργασίας στον τομέα της μηχανολογίας. Γι’ αυτό, χαίρομαι που σήμερα τίθεται ο θεμέλιος λίθος. Είναι μια ακόμα απόδειξη ανάπτυξης και διασφάλισης θέσεων εργασίας».