Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/7/14

“Threshold”. Τα νέα Windows 9;




Η ZDNet κάνει αναφορά για μία κωδική ονομασία “Threshold” η οποία ίσως να μπορεί να ονομαστεί Windows 9 ίσως και όχι. Το Preview θα φτάσει λίγο μετά την έκδοση Windows 8.1 Update 2,μέσα στο φθινόπωρο. Η εταιρεία σκόπευε να φέρει πίσω το Start Menu με το Update 2,αλλά σχεδιάζει να το παραδώσει αυτήν την αλλαγή με το Threshold.

Ενώ η Microsoft είχε αρχίσει να κινείται μακριά από την οθόνη έναρξης για τους επιτραπέζιους υπολογιστές με το Windows 8.1 Update φαίνεται πως αυτή η κίνηση θα προχωρήσει περαιτέρω μέχρι την κυκλοφορίαα των Windows 9. Πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια της Microsoft αναφέρουν ότι η εταιρεία δοκιμάζει εκδόσεις των Windows οι οποίες θα θέτουν ως προεπιλογή το Start Menu στους επιτραπέζιους υπολογιστές και θα κρύβουν το Start Screen όταν βρίσκεται σε χρήση.


Η Microsoft αποκάλυψε αρχικά μια ιδέα για το επερχόμενο μενού Έναρξη της στο συνέδριο προγραμματιστών κατασκευής νωρίτερα αυτό το έτος, και η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει με ένα πιο εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Το σχέδιο περιλαμβάνει κινούμενα παράθυρα πάνω στο Μενού Έναρξης,παρέχοντας πρόσβαση στις παραδοσιακές και “Metro-Style” εφαρμογές. Η Microsoft σχεδιάζει να επιτρέψει ““Metro-Style” εφαρμογές να υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας των Windows,με παρόμοιο σχεδόν τρόπο όπως οι σημερινές x86 εφαρμογές. Και οι δύο εφαρμογές προβλέπονται για τα Windows 9 και με ένα ξεχωριστό συνδυασμό Windows Phone και Windows RT θα αποτελέσει την βάση για μια κινητή έκδοση σχεδιασμένη χωρίς λειτουργία επιφάνειας εργασίας στην θέση του.

Εν τω μεταξύ,το Windows Update 8.1.2 αναμένεται να φτάσει ως μηνιαίο Patch ασφαλείας της Microsoft,τον Αύγουστο. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει τις συνήθεις διορθώσεις σφαλμάτων καθώς και βελτιώσεις για το επερχόμενο υλικό πριν από την περίοδο των διακοπών. Το Windows 8.1 Update περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές στο περιβάλλον και στην λειτουργικότητα,καθώς και το Update 2 αναμένεται να συμπεριληφθούν ορισμένες επιπρόσθετες παρεμβάσεις στο interface.