Σελίδες

Thessaloniki video tour

7/7/14

Είναι σίγουρο πλέον ότι τα σχολικά βιβλία περί επαγγελματικού προσανατολισμού πρέπει να αλλάξουν.




Του Τσανούση Στάμου
Ειδικότερα, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, και του παρόντος βέβαια, είναι τα εξής:

Πολιτικός.

 Είτε κανονικός, είτε περιφερόμενος από κόμμα σε κόμμα, είτε μαϊντανός, η εξασφάλιση, άμεση ή έμμεση είναι σίγουρη.

Στρατιωτικός.

 Αφορά μόνο ανώτερες βαθμίδες και με καλή γλώσσα. Ξέρετε από αυτούς που φυλάνε τα σύνορα της Αττικής και του Πενταγώνου, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και φοράνε πλάκα τα γαλόνια. Με τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι μεγάλα τα περιθώρια επαγγελματικής αποκατάστασης. Λόγω κομματικής συγγένειας των περισσοτέρων με τον «φιλελεύθερο» χώρο, είναι από αυτούς που τυγχάνουν προστασίας.

Δικαστής.

 Το μαχαίρι και το πεπόνι. Προκειμένου να κρίνουν όλα τα μέτρα συνταγματικά, έκριναν τις δικές τους μειώσεις αντισυνταγματικές, όπως και των στρατιωτικών. Η μισθολογική σου εξέλιξη θα είναι πάντα συνδεδεμένη με αυτή των πολιτικών οπότε αυτοί θα σε περιβάλλουν με στοργή.

Δημοσιογράφος. Βέβαιη εξέλιξη για ότι πιο άχρηστο και μικρόψυχο έχει να επιδείξει κάθε γενιά. Τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα λαμπρά παραδείγματα που με τις ωραίες γραβατούλες και σφιγμένα τα χείλη κάνουν πλύση εγκεφάλου και κρατούν σε καταστολή έναν ολόκληρο λαό εγκεφαλικά. Οι καλύτεροι εξ αυτών μπορούν να εκλεγούν και βουλευτές, ευρωβουλευτές ή να πάρουν μια τσαντούλα και να κάνουν δικό τους κόμμα, αποτελώντας την βραδινή ονείρωξη κάθε μεσήλικης με πολλά στερητικά «α» κυρίας.

Τραπεζικός.

Πλήρη εξασφάλιση. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση με μηδενικό ρίσκο. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να σε στηρίξει με λεφτά των φορολογούμενων μέσω του ΤΧΠΣ. Μπορείς να πουλήσεις ομόλογα, δομημένα ή όχι, και να είσαι στο απυρόβλητο. Μπορείς να καταφεύγεις σε εισπρακτικές εταιρείες και να καταστρέφεις υπολήψεις ακόμα αν και εσύ ο ίδιος είσαι ανυπόληπτος. Η κυβέρνηση αγωνιά για εσένα και επειδή εσύ κινείς την οικονομία και ρίχνεις λεφτά στην αγορά θα σε στηρίξει. Αν μάλιστα αναγνωρίσει μεγάλο ταλέντο σε εσένα μπορείς να γίνεις και υπουργός. Δεν ξέρεις πόσο έχει το ψωμί, αλλά σίγουρα ξέρεις τι τόκους υπερημερίας πρέπει να χρεώσεις.

Ζούμε στην χώρα που μέτρα όπως η μείωση των μισθών κατά 22%-32% είναι συνταγματική.

Ζούμε στην χώρα που η κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης είναι συνταγματική.

Ζούμε στην χώρα που η κατάργηση του επιδόματος γάμου είναι συνταγματική.

Ζούμε στην χώρα που η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι συνταγματική.

Ζούμε στη χώρα που η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων είναι συνταγματική.

Αλλά είναι αντισυνταγματική η μείωση των μισθών των δικαστών και των στρατιωτικών.

Στον πρώτο έξυπνο ή χαζό που θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι οι πολιτικοί και οι δικαστές σε μία χώρα πρέπει να έχουν υψηλό μισθό για να μην εξαρτώνται από συμφέροντα έχω να του πω το εξής. Αυτός που πρέπει να είναι καταρχήν ανεξάρτητος, ανεπηρέαστος και απαλλαγμένος από συμφέροντα είναι ο ψηφοφόρος για να μην εκλέγει κυβερνήσεις σαν την σημερινή ή την προηγούμενη.

Επειδή όμως αυτό αποκλείεται να το παραδεχτεί κάποιος, προτείνω στους δικαστές να κρίνουν αντισυνταγματική την βλακεία των ψηφοφόρων. Ίσως είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα.
Πηγή: stsanoussis.blogspot.gr