Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/14

Μύθοι και αλήθειες για το σεξ!


Μύθοι και αλήθειες για το σεξ!
Εμείς βασιζόμενες σε επιστημονικά στοιχεία και έρευνες σου λύνουμε όλες ιτς απορίες... Ενώ σου έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα μπορεί και να μην γνωρίζεις για το σεξ και τα παρελκόμενά του!1. Ποια από τις παρακάτω συμπεριφορές είναι αυτή που επικρίνεται περισσότερο;

  • Σεξ της μιας νύχτας
  • Μοιχεία
Σωστή απάντηση: Μοιχεία
Η Εθνική Έρευνα Ερωτικών Συνηθειών και Τρόπου Ζωής αποκάλυψε μια αλλαγή στη συμπεριφορά των Βρετανών απέναντι στο σεξ της μιας νύχτας και τη μοιχεία. Οι Βρετανίδες που ερωτήθηκαν ήταν πιο δεκτικές στις σχέσεις της μιας νύχτας έξω από μια αποκλειστική σχέση. Ωστόσο το 63% των αντρών και το 70% των γυναικών αποδοκίμασαν τους ανθρώπους που απατούν τους συζύγους τους.

2. Ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει:

* Καλύτερη σεξουαλική λειτουργία
* Σεξουαλική δυσλειτουργία
* Τραυματισμό των γεννητικών οργάνων
* Όλα τα παραπάνω
Σωστή απάντηση: Όλα τα παραπάνω
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ερευνητές συμφωνούν πως ο αυνανισμός είναι υγιής και ασφαλής. Όταν γνωρίζεις πώς αντιδρά σεξουαλικά το σώμα σου σε βοηθά να καταλάβεις τι σε διεγείρει και σε βοηθάει να ενημερώσεις τον σύντροφό σου τι σου αρέσει.
Ωστόσο, η μοναχική δραστηριότητα μπορεί να πυροδοτήσει δυσλειτουργία αν γίνει μανία και σε κάνει να χάσεις το ενδιαφέρον για το σύντροφό σου. Είναι επίσης πιθανό ο αυνανισμός να προκαλέσει βλάβη αν είναι πολύ έντονος ή πολύ συχνός. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Επίσης, οι άντρες που αυνανίζονται μπρούμυτα μπορεί να τραυματίσουν την ουρήθρα τους.

3. Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται το σεξ λιγότερο από μια φορά τη μέρα
* Αλήθεια
* Ψέματα
Σωστή απάντηση: Αλήθεια
Έρευνα υποδεικνύει πως οι άντρες κάτω των 60 ετών σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μια φορά τη μέρα. Μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών της ίδιας ηλικίας σκέφτεται τόσο συχνά το σεξ. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες φαντασιώνονται λιγότερο το σεξ όσο μεγαλώνουν, αλλά οι άντρες εξακολουθούν να το κάνουν στο διπλάσιο βαθμό συγκριτικά με τις γυναίκες.4. Ποιο ποσοστό των γυναικών αναφέρει ότι βιώνει πάντα οργασμό  στη διάρκεια της ερωτικής πράξης με τον σύντροφό τους;

* 14%
* 29%
* 48%
* 74%
Σωστή απάντηση: 29%
Ερευνητές σε μία μελέτη βρήκαν πως το 29% των γυναικών πουβρίσκονταν σε σχέση δήλωσαν πως βίωναν πάντα οργασμό με τον σύντροφό τους.
5. Ποιο ποσοστό των γυναικών λέει πως έχει σεξουαλικά προβλήματα που συμπεριλαμβάνουν τον οργασμό;
* 38%

* 50%

* 71%

* 94%
Σωστή απάντηση: 50%
ADVERTISEMENT
Έρευνα που διενεργήθηκε από την Ένωση Σεξουαλικής Συμβουλευτικής (Sexual Advice Association) βρήκε πως οι μισές γυναίκες έχουν σεξουαλικά προβλήματα – συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων επίτευξης οργασμού. Τα προβλήματα ήταν πιο συχνά όσο μεγάλωνε η ηλικία των γυναικών. Αν έχεις προβλήματα οργασμού συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου ή επισκέψου έναν σεξολόγο για έναν έλεγχο που μπορεί να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματος.


6. Οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζονται άμεση διέγερση της κλειτορίδας τους για να έρθουν σε οργασμό.
* Αλήθεια
* Ψέματα
Σωστή απάντηση: Ψέματα
Η πλειοψηφία των γυναικών χρειάζονται άμεση διέγερση της κλειτορίδας για να έχουν οργασμό. Συχνά αρκεί η προσθήκη αυτού του είδους της διέγερσης στη διάρκεια της ερωτικής πράξης για να βοηθηθούν οι γυναίκες που έχουν προβλήματα οργασμού.

7. Το σημείο G είναι μια περιοχή μέσα στον κόλπο που δημιουργεί έντονους οργασμούς όταν διεγείρεται.
* Αλήθεια
* Ψέματα
Σωστή απάντηση: Ψέματα
Το σημείο G -ή σημείο Grafenberg- είναι αντικείμενο έντονης διαμάχης. Το σημείο G έγινε δημοφιλές από ένα βιβλίο του 1982 υπάρχει όμως αμφιβολία για το αν υπάρχει πραγματικά ή όχι. Μια βρετανική μελέτη του 2009 συμπέρανε πως η ύπαρξή του είναι αναπόδεικτη και υποκειμενική. Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν πως, αν το σημείο G υπάρχει, μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως μια ερωτογενής ζώνη, αντί για ένα συγκεκριμένο σημείο της γυναικείας ανατομίας.


8. Στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, η ερωτική πράξη αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή.
* Αλήθεια
* Ψέματα
Σωστή απάντηση: Ψέματα
Σίγουρα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι με ιστορικό καρδιοπάθειας θα πρέπει να συζητούν με το γιατρό τους εάν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη σεξουαλική δραστηριότητα, γενικά όμως, το σεξ είναι μια υγιεινή μορφή άσκησης καθώς μεγαλώνουμε. Μια 20ετής μελέτη σε 914 άντρες συμπέρανε πως η ερωτική επαφή δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα στην πραγματικότητα μείωσε στο μισό τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή συγκριτικά με άντρες που έκαναν έρωτα μια φορά το μήνα. Η ίδια μελέτη βρήκε πως η συχνή ερωτική επαφή δεν σχετίζεται με εγκεφαλικά.πηγή:shape.gr