Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/14

Αμερικανός εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση στη Συρία

Αμερικανός εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση στη Συρία





Αμερικανός πολίτης βρισκόταν πίσω από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στη Συρία στα τέλη του Μαΐου, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ο Αμερικανός πολίτης που εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία φέρεται πως είναι ο Μονέρ Μοχάμαντ Αμπού-Σάλχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που πρώτη ανέφερε το όνομα του βομβιστή, ο άνδρας μεγάλωσε στη Φλόριντα και πέρυσι πραγματοποίησε ταξίδι στη Συρία.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε προτού πραγματοποιηθεί η επίθεση, ότι ο Αμπού-Σάλχα είχε ταξιδέψει στη Συρία και είχε ενταχθεί σε ομάδα ανταρτών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Ο βομβιστής, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Αμπού Χουράιγια αλ-Αμρικί, ήταν αυτουργός μίας εκ των τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα την 25η Μαΐου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για λογαριασμό της οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα, η οποία είναι προσκείμενη στην αλ-Κάιντα και στόχος της οποίας είναι η πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή φωτό: New York Times