Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/13

Ποιές αποκαλύψεις κάνουν τα ερωτικά όνειρα;


Κρίνονται ως αυστηρώς ακατάλληλα αφού πολλές φορές είναι ανάρμοστα ή περίεργα. Ο λόγος για τα σεξουαλικά όνειρα τα οποία τις περισσότερες φορές σοκάρουν και δεν φεύγουν με τίποτα από τα μυαλό μας την επόμενη ήμερα.


Πάντως σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου θέματος, πλοκής και πρωταγωνιστών  τα ερωτικά όνειρα, είναι άκρως φυσιολογικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανησυχίας επισημαίνουν κατηγορηματικά οι επιστήμονες.
Αναλυτικότερα ο Δρ. David Delvin, ψυχίατρος με ειδίκευση σε θέματα οικογενειακής οργάνωσης και η Δρ. Christine Webber, ψυχοθεραπεύτρια δηλώνουν ότι τα όνειρά μας προκύπτουν από την έντονη δραστηριότητα του μυαλού μας -συνειδητά και ασυνείδητα- κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στο σημείο αυτό υποστηρίζουν κατηγορηματικά ότι αποτελούν  ένα υγιές μέσο με το οποίο το σώμα μας αντιμετωπίζει τις σεξουαλικές μας επιθυμίες και επομένως αν γνωρίζουμε για αυτά μπορεί να βελτιωθεί η ερωτική ζωή μας.

ρόλος και πρωταγωνιστής

Για να ερμηνευθούν τα ερωτικά όνειρα αναφέρουν οι ερευνητές θα πρέπει να θυμόμαστε τον πρωταγωνιστή αλλά κυρίως τα  συναισθήματα που μας κυρίευαν».

Ωστόσο «τα σεξουαλικά όνειρα που απαιτούν μια πιο λεπτομερή εξέταση είναι αυτά τα οποία το άτομο θα θεωρούσε ακατάλληλα στον ξύπνο του, αλλά που μέσα από τη διαδικασία του ύπνου συμμετέχει ενεργά σε αυτά. Όνειρα που για κάποιους μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά όταν ξυπνούν το πρωί».

Οργασμός ονείρου

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην κατάσταση αυτή. Μάλιστα οι άνδρες, ειδικά στην εφηβεία, έχουν πολύ συχνά αυτό που ονομάζεται επιστημονικά  "ονείρωξη".

αποκωδικοποιώντας τα ερωτικά όνειρα

Η Βρετανίδα ψυχολόγος με ειδίκευση σε θέματα σχέσεων Pam Spurr  στο βιβλίο της που διαπραγματεύεται τα σεξουαλικά ΄όνειρα δίνει εξηγήσεις για ορισμένα κοινά ερωτικά όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι.

ποτέ μαζί στο ξύπνιο

Ένα από το πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο είναι το  φλερτ ή οι στενές επαφές τρίτου τύπου με ένα άτομο που στον ξύπνιο μας, δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ ερωτικός παρτενέρ.


Έτσι βλέποντας αυτό το όνειρο στον ύπνο μας είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τα αισθήματά μας γι’αυτόν/ γι’αυτήν και έτσι σταδιακά να τον/την αποβάλλουμε από την σκέψη μας, από μόνοι μας, χωρίς άγχος και στρες.

σεξ με τον πρώην

Αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο που ονειρεύονται  κυρίως σε περιόδους χωρισμού άνδρες ή γυναίκες: σεξ με έναν πρώην σύντροφο.

Το όνειρο αυτό επισημαίνουν οι ειδικοί ενδεχομένως σημαίνει ότι δεν έχετε ακόμη «ξεπεράσει» τον πρώην αναφέρουν οι , οι ψυχολόγοι λένε ότι αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι προσπαθείτε να «ξεφορτωθείτε» αυτό το άτομο από την καρδιά και το μυαλό σας.


ερωτικές περιπτύξεις με ...διάσημο

Η ψυχολόγος-ειδική στην αποκωδικοποίηση ονείρων Carol L. Cummings υποστηρίζει ότι παρόλο που η ερωτική επαφή με κάποιον επώνυμο στο όνειρό μπορεί να φαίνεται ρομαντική, στην πραγματικότητα αυτό το όνειρο δεν έχει σεξουαλικές προεκτάσεις.

σε δημόσιο χώρο ή με την παρουσία τρίτων

Μπορεί να ξυπνάτε ιδρωμένοι και αγχωμένοι μετά από ένα τέτοιο όνειρο αλλά οι ειδικοί το μεταφράζουν ότι είδατε αυτό το όνειρο γιατί νιώθετε έντονη και αφόρητη πίεση από συγγενικά πρόσωπα.
πηγή: iatropedia